Doi bunici și un nepot au nevoie de ajutor fiindcă nu mai pot – au ajuns la capătul puterilor

copil_rugaciuneO casă modestă cu două camere și o bucătărie, dar întreținută și curată ca un pahar. Printr-un geam, privesc două perechi de ochi: ai unui copil de 6 ani blond ca o păpădie și ai unui tânăr ce-i seamănă foarte bine copilului, ai zice că sunt frați. Dacă ochii copilului sunt plini de viață și curioși, cei ai tânărului, te privesc dintr-o fotografie cu o banderolă de doliu pe un colț. Și totuși, cei doi, sunt tată și fiu. Erau fericiți și au locuit cândva amândoi sub același acoperiș. Acum, copilul a rămas singur pe lume, locuiește cu bunicii iar tăticul lui drag, la numai 23 de ani, s-a mutat în cimitirul din marginea satului.
O familie din satul Sălbăgelul Nou din Caraș Severin, a ajuns la capătul puterilor. Familia este formată din bunica, bunicul și un nepotel de 4 anișori- micul Răducu. Din păcate, tatăl copilului, Radu Boiciuc, a murit la doar 23 de ani iar mama, l-a abandonat. Copilul avea un an și două luni. Familia de pensionari din Caraș Severin, a trecut prin cel mai negru coșmar al vieții lor: ei și-au îngropat băiatul la doar 23 de ani răpus de o tumoră și mai ales, dintr-o culpă medicală.
Totul a fost frumos și bine pentru familia Boiciuc din Sălbăgelul Nou. Fiul mai mare li s-a stabilit în Italia iar fiul cel mic, s-a căsătorit în sat cu o fată din Păltiniș, un sat de peste deal, de tânăr, la doar 18 ani. Cu toate că știau din ce familie provine fata, oamenii nu s-au opus, nu au spus nimic dacă aceasta a fost dorința fiului lor. Peste un an, la 19, Radu Boiciuc devenea deja tată iar ei, cei mai fericiți bunici.

Numai că, bucuria nu a ținut prea mult fiindcă din senin, peste Radu Boiciuc, fiul cel mai mic, a căzut necazul. După stări de rău și probleme de sănătate, după ce au umblat aproape un an pe la medicii din România, el a fost diagnosticat cu tumoră craniană ce trebuia urgent extirpată. Fiindcă operația era una deosebit de grea, oamenii au făcut împrumut la bancă, au cerut bani cu împrumutul și ajutați și de fiul din Italia, l-au transportat pe Radu în peninsulă unde a fost operat cu succes. Medicii italieni i-au salvat viața lui Radu. A urmat o perioadă de convalescență în care Radu a făcut mai multe drumuri în Italia pentru control și un tratament special: extragerea lichidului intracranian rezultat în urma operației. Și toate acestea au însemnat alți bani mulți luați cu împrumutul și lucruri vândute din gospodărie. Nu s-au uitat un minut la datorii pentru sănătatea fiului lor.


Starea lui Radu se îmbunătățea de la o zi la alta. Era aproape vindecat și după mai multe drumuri în Italia, medicul curant i-a recomandat lui Radu să caute un medic în România pentru tratamentul pe care îl mai avea de urmat: drenajul periodic al lichidului intracranian apărut în urma operației pe creier. O procedură medicală considerată de medicii italieni destul de ușoară.

Dar nu la fel a fost și pentru medicul român care l-a tratat pe Radu. Acesta i-a rupt tânărului un ac în craniu – moment în care pentru Radu a început scrierea sfârșitului fiindcă nu i-a spus acestuia nimic și nici nu a încercat să-l scoată de acolo. În prima fază băiatul a orbit, a intrat în stare de semi-comă, moment în care a fost dus din noua în Italia. Medicii de acolo au realizat grozăvia, au făcut tot ce se mai putea face, dar fiindcă în craniul lui Radu se dezvoltase o infecție puternică, el a intrat în comă și după 6 luni, a murit. Toate acestea au însemnat noi împrumuturi și noi datorii pentru familia lui Radu încât au ajuns să gireze și cu casa în care locuiau.

Și parcă nu ar fi fost de ajuns, la două luni de la moartea fiului, soția acestui și mama copilului, nora lor adică, a plecat de acasă, a ajuns prin Spania, apoi prin Italia, s-a încurcat cu un alt bărbat cu care a făcut o fată, dar pe care a trecut-o pe numele soțului decedat. Despre copilul ei cu Radu, nici nu vrea să audă. Ba a dat și delarație notarială precum că renunță definitiv la copil și de peste un an, nici nu mai venit să-l vadă cu toate că este la o oră de mers cu mașina de el.

Acum, oamenii au ajuns la capătul puterilor: ajutor de la fiul din Italia nu mai pot primi fiindcă și acesta s-a băgat în datorii la rândul său, în sat au o grămadă de datorii, dar cel mai grav este faptul că sunt presați de bancă pentru returnarea împrumutului de 5000 de euro.

Bătrânii pun ban peste ban din pensiile lor și fiindcă nepoțelul Răducu are 4 anișori deja, au decis să vândă și vaca pentru a mai plăti din datorii. Dacă sătenii de la care au împrumutat bani se mulțumesc cu sume rupte din pensiile lor, cei de la bancă nu sunt așa de miloși și amenință cu scoaterea casei la licitație pentru suma de 5000 de euro.

Dacă cineva are milă de Răducu și vrea să=i ajute pe cei doi bătrâni, o poate face luând legătura cu bunica micuțului, Vasilena Boiciuc la telefonul 0743378812 sau depunând ori ce sumă în contul
Boiciuc Vasilena CNP 2530113113110640
RO32CECECS0208RON0312228
CEC Caransebeș
Iar adresa de domiciliu a familiei este
Sat Sălbăgelul Nou, Numărul 2
Comuna Sacu
Jud Caraș Severin
PS. Din păcate, cu toate că foarte mulți cititori au solicitat numărul de telefon iar redacția l-a oferit în timp util, totuși, nimeni – în afara doamnei Tudorița Nicula, nu a luat legătura cu familia.

UPDATE
Și totuși, oamenii rămân oameni. Se pare că în aceste vremuri agitate și grăbite când fiecare are grijă de el și ai lui, mai sunt oameni ce se gândesc la cei din jur. Pe toate canalele ne-au fost cerute informații și date de contact desapre familia Boiciuc, date pe care noi le-am făcut publice deja.
Ca de obicei, doamna Tudorița Nicula a fost printre primii care au sărit în ajutorul micuțului Răducu. Domnia sa a citit la în InfoCs de suferința acestor oameni și în nume propriu, a ajutat familia cu alimente și bani.

Comentarii

comentarii

8 comentarii la „Doi bunici și un nepot au nevoie de ajutor fiindcă nu mai pot – au ajuns la capătul puterilor

 • 22 februarie 2014 la 14:00
  Permalink

  Doamne Ajuta, doamna! Contactati Patriarhia Romana ca poate il da pe baietel la vreo Manastire de prin tara ca sa il creasca ei, ca nu trebuie sa va fie o povara un copilas ………dati-l bunului d.zeu adica la manastire si ii va fi foarte bine , ca oamenii va ajuta doar momentan , apoi ce veti face ca o viata de om este lunga ……………sa ma scuzati daca v-am deranjat cu aceasta propunere dar eu asa am vazut lucrurile sa creasca intr-un mediu placut bunului d.zeu si sa devina un Episcop sau cine stie Patriarh . Doamne Ajuta!

 • 22 februarie 2014 la 13:54
  Permalink

  Doamne Ajuta , doamna ! Imi pare rau ca parintii dupa o varsta in loc sa se bucure de copii , ii plang si ii jelesc in taina. Dar sa nu uitati ca bunul d.zeu pe toate acestea el ni le da si tot el o sa ne le ia de pe suflet. Radu – bunul d.zeu sa il odihnesca in GRADINA RAIULUI – a avut o alta cale pentru el , dar sa fiti convinsi ca de acolo sus va va ajuta mereu si va va mangaia mereu. Copil lui Raducu , nu este singur este cu d.voastra si in primul rand bunul d.zeu va avea grija de el si prin aceasta va sugerez daca d.voastra veti considera de cuviinta , sa il dati sa il creasca vreo Manastire din tara —sunt atat de multe iar acolo nu trebuie bani ca sa vi-l creasca. Iar cresterea duhovniceasca va fi una buna , pe o cale sigura si nimic nu il va putea intoarce din drumul spre Mantuire. Am intalnit atat de multi calugari care au fost crescuti de Manastiri pentru ca ramasese orfani de parinti. Nu stiu daca este o ideie buna sau rea , pe care v-am dat-o dar decat acest copil sa fie o povara pentru d.voastra in aceste timpuri dificile de a creste un copil ca totul este putin , mai bine sa fie un copil de-a bunului d.zeu ca sigur o sa ii fie bine . Doamna sa ma scuzati daca v-am deranjat cu acest mesaj iar daca nu contactati si Patriarhia Romana poate are soluti ca sa va ajute in cresterea lui Raducu. Doamne Ajuta ! V a doresc o viata linistita si putine lacrimi ca il ard tare pe

 • 17 februarie 2014 la 16:51
  Permalink

  Se pot trimite si Euro dintr-un cont în UE? Ne puteti da în acest caz si numarul BIC sau SWIFT, presupun ca numarul mai lung e IBAN.

 • 17 februarie 2014 la 15:44
  Permalink

  Multumim pt informatii(nr cont, nume)dar as fi curios sa stiu Cine este dobitocul care l-a omorat pe tatal lui Raducu, el ce face? Nimeni nu l-a condamnat?Ce reprezinta pentru el aceasta suma? De ce nu-i plateste pensie copilului? Mai e o problema, cum se poate ca ma-sa daca o putem numi asa sa treaca al doilea copil pe numele decedatului? Ce fac autoritatile?(cele de la primarie de la evidenta populatiei)Asa trec si eu un copil din flori pe numele cui vreau..de ce se intampla chestii de astea?INCOMPETENTILOR!!

 • 17 februarie 2014 la 3:26
  Permalink

  Cita nedreptate! ce nesansa cu acest medic nepriceput din Romania!
  1. Ar trebui pus el SA PLATEASCA datoria, daca nu si daunele! E adevarat ca un proces dureaza mult. Oricum merita reclamat la Directia de sanatate (asa am inteles ca trebuie procedat) si nu la Colegiul medicilor . macar sa fie pedespit si sa se evita alta nenorocoire.
  2. Ar trebui negociat cu banca, uneori se resaloneaza datoria (chiar bancile doresc asta), pina acar se stringe, prin ajutor suma!

 • 17 februarie 2014 la 1:08
  Permalink

  Daca aveti ceva ce numai folositi, exista Crucea Rosie in Resita, chiar in centru. sunt niste baieti acolo foarte OK.
  Daca cereti, cu siguranta, acele obiecte vor ajunge la destinatie.
  O zi faina sa aveti.

 • 15 februarie 2014 la 14:13
  Permalink

  ingrijitoarele din austria vor sa dea o mana de ajutor si avem nevoie de o persoana de contact nr tel . redactor presa oricine ne poate da informatii despre aceasta familie

 • 15 februarie 2014 la 12:55
  Permalink

  Apreciez efortul Editorului opentru ca aduce la cunostiinta si CONSTIINTA publicului aceste drame ale vietii. Ne trebuie o Organizatie Non-guvernamentala care sa identifice astfel de cazuri si sa-i putem ajuta si noi cum putem: cu bani, hainute, mobilier.
  Deunazi, am aruncat niste haine la gunoi in lipsa unui loc amenajat asa cum se procedeaza la Caritas.

Comentariile sunt închise.