Dulceață de pepene galben

Culinare

Este de sezon, este ieftina si se prepara usor. Dar, mai ales, este o delicatesa culinara si este pacat sa nu o avem in camara pentru noi sau musafiri.

Deci, Ingrediente:

1 kg pepene galben (fără coajă),
750 g zahăr,
500 ml apă,
100 ml oțet,
2 pliculețe zahăr vanilat,
zeama de la o lămâie.

Preparare:

                Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat.
Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici.
Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul.
Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr.
Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața.
La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute.
După ce se răcește se pune la borcane.
Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor.
culinar.ro

Comments

comments

Powered by Facebook Comments