Sport

Duminica are loc la Resita Campionatul Naţional de Marş pe Şosea

Anual, în prag de primăvară, Reşiţa capătă, pentru o zi, statutul de capitală a marşului românesc. A devenit o tradiţie ca municipiul de pe Bârzava să găzduiască în luna martie Campionatul Naţional de Marş pe Şosea pentru categoriile de vârstă seniori, tineret, juniori 1, 2, 3 și copii 1, atât probe individuale cât și pe echipe.

Ampla competiţie, aflată la cea de-a zecea ediţie reşiţeană, se va desfăşura duminică, 20 martie, între orele 08,30 – 14,00, pe traseul amenajat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, de la intersecția cu strada Gratz până în Piața Traian Vuia, în față la Universitatea Eftimie Murgu Reșița, unde va avea loc și festivitatea de premiere. La fel ca şi anul trecut, competiţia naţională va fi completată de Cupa Măzăran, aflată la cea de-a doua ediţie.

Campionatul Naţional de Marş pe Şosea este organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Caraş-Severin, împreună cu Federația Română de Atletism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș Severin, cluburile sportive Universitatea şi Municipal din Reşiţa, Universitatea Eftimie Murgu și Liceul Teoretic Traian Vuia, cu sprijinul Primăriei reşiţene. Gazdele din Reşiţa vor fi şi de această dată foarte bine reprezentate în concurs.

La seniori, Clubul Sportiv Universitatea va avea o echipă de seniori, în componenţa Marius Cocioran, Narcis Mihăilă şi Florin Ştirbu, iar Clubul Municipal va arunca în luptă o altă echipă, compusă din Robert Laţcu, Doru Ursu şi Atila Balogh. Toţi sportivii menţionaţi vor concura şi la individual. În întrecerea senioarelor, clubul universitar reşiţean va fi reprezentat de echipa formată din Mihaela Puşcaşu, Ana Rodean şi Alexandra Aichimoaei. La juniori I, Universitatea Reşiţa va concura cu echipa compusă din Remus Rădoi, Alexandru Moţăţăianu, Adrian Poştoacă şi Samuel Poliţă, iar la junioare I vom avea doar două mărşăluitoare la individual: Valentina Tincu şi Lăcrimioara Căruceru, ambele reprezentante ale Universităţii Reşiţa.

În competiţie vor intra şi doi reşiţeni la categoria juniori II, Nicolas Gherghinescu şi Denisa Zota, de la CS Universitatea. Toate detaliile legate de competiţia de duminică au fost prezentate astăzi, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Universitatea Eftimie Murgu. Au participat la întâlnirea cu jurnaliştii conf. univ. dr. Andrade Bichescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Octavian Măzăran, directorul grupării CS Universitatea Reşiţa, şi campionul reşiţean Marius Cocioran, care ne va reprezenta duminică la Naţionale şi, în vara acestui an, la Olimpiada de la Rio.

Comentarii

comentarii