Efectele miraculoase ale sucului de sfecla! Cum sa fii energic in fiecare zi cu ajutorul acestor legume

Cunoscuta de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, noile studii arata ca sfecla rosie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism.
Acest „super-aliment” reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, folati, mangan si potasiu. De asemenea, este o sursa buna de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor, conform csid.ro

Dr. Oz afirma ca mai multi dintre pacientii sai au declarat ca sucul de sfecla rosie le ofera energie si vitalitate pe parcursul unei zile. Studiile arata ca acest lucru se datoreaza componentelor sucului de sfecla, care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. „Sucul de sfecla pare sa ajute organismul sa raspunda mai bine la diferite sarcini, balansand nivelul de oxigen consumat si crescand nivelul de rezistenta a corpului.
Sucul de sfecla este unul dintre alimentele cele mai bogate ca sursa de antioxidanti si nitrati naturali. Nitratii sunt componente care imbunatatesc circulatia sangvina in corp – inclusiv la nivelul creierului, inimii si muschilor. Acesti nitrati naturali cresc numarul de molecule din vasele de sange si ajuta la deschiderea vaselor, permitand oxigenului sa circule intr-o cantitate mai mare, mai ficienta.
sfecla rosie suc
Pentru presiunea sangelui, este mai bine sa beau suc sau sa consum sfecla in forma ei naturala?

In multe cazuri, consumul sfeclei intregi este modalitatea cea mai eficienta de a „profita” de toti nutrientii, fibrele si efectele sanatoase. Totusi, pentru a imbunatati presiunea si circulatia sangelui, sucul de sfecla este cel mai eficient. Atunci cand gatesti sfecla intr-un anumit fel, cantitatea de nutrienti benefici circulatiei sangvine vor scadea. Dar daca consumi un pahar de suc in fiecare dimineata, te vei bucura de efectul sanatos 100%.
rol.ro

Comentarii

comentarii