@Breaking newsActualitateFără categorie

Elevii de la Generala 7 din Resita, au sarbatorit Ziua Nationala intr-un mod special VIDEO

Elevii de la Generala 7 din Resita, au sarbatorit Ziua Nationala. Ziua Națională a României a fost sărbătorită în devans de elevii și dascălii Școlii Gimnaziale nr. 7 din Reșița. În sala de sport a acestei unități de învățământ, a avut loc acțiunea intitulată „Invitație la masă, ca la noi acasă”. Pentru că 1 Decembrie cade anul acesta duminică, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale nr. 7 din Reșița au sărbătorit în devans Ziua Națională a României. În sala de sport a acestei unități de învățământ, a avut loc acțiunea intitulată „Invitație la masă, ca la noi acasă”, eveniment care are loc aici în mod tradițional, în preajma marii sărbători. Sute de copii, mulți dintre ei îmbrăcați în costume tradiționale, au mâncat cu poftă mămăligă și tocăniță bănățeană. Atmosfera a fost una incendiară, iar stegulețele tricolore au colorat evenimentul în roșu, galben și albastru.

 

 

Manifestarea inclusă în proiectul național ROMÂNIA, ȚARA MEA a cuprins și o scurtă lecție de istorie a românilor, evident, cu referire la momentul 1 Decembrie 1918. Delicioasa tocăniță cu mămăligă a fost apoi marea atracție a evenimentului. Iar după ce și-au potolit foamea, micii patrioți de la Scoala Generală 7, s-au prins și în horă.

 

Programul zilei a inclus și vernisajul expoziției naționale în cadrul căreia pot fi admirate cele mai reuşite lucrări – desene, fotografii şi picturi – înscrise la Concursul Naţional „România, ţara mea”, pe mai multe secţiuni: Locuri de poveste, Excursie pe plaiuri românești, Chipuri de copii, Români, țara mea.

 

Elevii de la Generala 7 din Resita, au sarbatorit Ziua Nationala Activitatea ,,INVITAȚIE LA MASĂ, CA LA NOI ACASĂ” a fost coordonată de cadrele didactice Ileana Pomoja și Ionuț Gârtoi, directorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, în strânsă colaborare cu Asociația de Părinți.

Comentarii

comentarii