Elixirul tinereții cu usturoi: rețeta caucaziană și leacul tibetan

Va prezentam în continuare două exceptionale rețete orientale:e vorba de elixirul tineretii și de leacul tibetan.

Elixirul tineretii – Reteta caucaziana

Intr-o piulita de lemn (si cu mojar tot din lemn), folosita pentru prepararea mujdeiului, se zdrobesc 400 g catei de usturoi, curatati de pielite. Dupa ce s-au zdrobit bine, se trec intr-un borcan de sticla. Peste usturoiul zdrobit se toarna zeama de la 4 lamii proaspat stoarse. Gura borcanului se leaga cu tifon. Vasul cu amestecul se lasa 30 de zile la intuneric si racoare (in frigider sau intr-un beci rece).

Inainte de a folosi preparatul, borcanul se agita. Din acest elixir se va bea seara la culcare cite o lingurita, amestecata cu o jumatate de cana de apa sau lapte rece.

Reteta de restabilire rapida – Leac tibetan

Se curata si se zdrobesc in piulita de lemn (pentru mujdei) 350 g de usturoi. Pasta obtinuta se pune intr-un vas de sticla. Peste usturoiul zdrobit se adauga 250 g miere curata si 250 ml alcool etilic de 90 de grade.

Vasul se acopera cu un capac etans si se lasa zece zile la intuneric. Apoi se strecoara continutul printr-o sticla (esarfa) de matase. Se mai tine inca trei zile (72 de ore) la intuneric si leacul este gata. Tratamentul se face dupa o schema. Procedeul este urmatorul: intr-o cescuta se toarna 50 ml lapte dulce nefiert, in care se picura cu o pipeta leacul preparat astfel:

– ziua I – cite doua picaturi de preparat in 50 ml lapte, de trei ori pe zi, inaintea meselor de dimineata si prinz, iar seara – trei picaturi; dupa 10 minute se ia masa;

– ziua a II-a – de trei ori pe zi, tot cu 10 minute inaintea meselor, se vor lua – in cite 50 ml lapte – dimineata – 4 picaturi, la prinz – 5 picaturi, seara – 6 picaturi;

– ziua a III-a – respectiv 7, 8 si 9 picaturi, conform celor spuse mai sus;

– ziua a IV-a – 10, 11 si 12 picaturi;
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă rugam să consultați un medic specialist.”

Comentarii

comentarii