,,Emil şi detectivii” este un spectacol plin de energie şi dinamism VIDEO

O bijuterie, astfel poate fi caracterizat spectacolul muzical-coregrafic ,,Emil şi detectivii” a cărui premieră a avut loc duminică, la Teatrul de Vest din Reşiţa. Micii şi marii actori care au evoluat în piesa de teatru, au primit aplauze la scenă deschisă după fiecare scenă a spectacolului.
,,Emil şi detectivii” este un spectacol plin de energie şi dinamism cu o muzică care rămâne cu tine şi după ce se termină spectacolul. Regizoarea Baczó Tünde reuşeşte să pună în scenă nu doar o piesă de teatru frumoasă, ci una memorabilă, în care fiecare personaj are micul său moment de glorie. Pentru  spectacolul de la Reşiţa, regizoarea a optat pentru o viziune a filmelor mute de la începutul secolului trecut, iar atmosfera anilor 20, este păstrată până în cele mai mici detalii.

,,Emil şi detectivii” este o poveste aparent simplă, despre un băieţel dintr-un oraş de provincie plecat singur cu trenul la Berlin, călătorie care se transformă însă într-o aventură palpitantă, cu un hoţ şi nişte urmăritori mai puţin obişnuiţi. Erich Kästner spune o poveste impresionantă despre prietenie şi despre victoria inocenţei. Atât actorii consacraţi ai Teatrului de Vest, cât şi colegii lor mai tineri, s-au simţit extraordinar atât la premieră cât şi în timpul repetiţiilor.

,,Emil şi detectivii” este o poveste de Erich Kästner, regia şi scenografia este semnată de Baczó Tünde, muzica de Cári Tibor, iar din distribuţie fac parte: Darius Balint, Filip Ichim, Paul Niţulescu, Tudor Tănasa, Alesia Caimac, Flavian Ţănasa, Teodora Firu, Florin Ibraşi, Marius Tudor, Camelia Ghinea, Roxana Olşanschi şi Ana-Maria Cizler.

Comentarii

comentarii