„Eu aleg România. Istoria românilor în 100 de momente esenţiale” prezentate de Radio Resita VIDEO

Studioul Teritorial Radio România Reşiţa a prezentat resitenilor expoziţia de panouri intitulata „Eu aleg România. Istoria românilor în 100 de momente esenţiale”, o campanie a Radio România, dedicată Anului Centenar. În centrul civic au fost expuse zece panouri în care au fost prezentate o sută de momente istorice ale poporului român, cu imagini şi texte.

,,Acestea sunt expuse în 12 mari orașe, unde Radio România are studiouri teritoriale și stații locale – București, Constanța, Iași Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Reșița, Brașov, Sibiu, Arad și Sighetul Marmației. „Toată ţara este în prag de sărbătoare, de marcare a Centenarului, şi a împlinirea a 90 de ani de când Radio România emite în eter, era important să lansăm un astfel de proiect. Şi ce era mai potrivit decât cele mai importante momente din viaţa românilor, petrecute de-a lungul celor o sută de ani? Reşiţa s-a alăturat celor 12 mari oraşe din ţară, ce inaugurează această expoziţie ce se doreşte a fi o reamintire sau o lecţie de istorie pentru cei care au uitat ori nu au aflat încă de evenimentele care au făcut ca România să devină ceea ce este astăzi”, a declarat directorul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea.

Expoziţia face parte dintr-un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Comentarii

comentarii