EXCLUSIV Aberație românească: firma la care lucra bărbatul de 33 ani ucis ieri de un mal de pământ, nu are autorizație de construcție

P1030979Se complică lucrurile în cazul accidentului mortal de la Grădinari în care muncitorul Gabriel Dumitraș de 33 de ani, tată a doi copii minori, a murit strivit de tonele de pământ ale unui șanț.
Reporterii InfoCs au fost la Inspectoratul Județean în Construcții unde s-a stat de vorbă cu inspectorul șef, Valentin Peptan. Din declarația domniei sale, rezultă faptul că firma executantă a lucrărilor de canalizare din comună, S.C. Cristicons, NU avea autorizație de construire- execuție a lucrării respective. Ce este și mai grav este faptul că dirigintele de șantier, inginerul, maistul de lucrare și implicit conducerea firmei S. C. Cristicons, au ignorat cele mai elementare norme de protecția muncii pentru a face economie de bani, probabil.
Astfel, deși proiectul tehnic al lucrării cuprindea masuri de sprijinire a malurilor șanțurilor și gropilor cu elemente de siguranță și susținere până în momentul care ar fi trebuit montată țeava de apă sau conducta de canalizare, acestea au lipsit cu desăvârșire.
Eugenia Mihăiescu, purtătorul de cuvânt al ITM Caraș Severin, a declarat pentru InfoCs că ,,au fost efectuate primele cercetări iar persoana decedată avea actele de angajare respectiv contract de muncă, în regulă. În prezent se desfășoară o anchetă privind normele de protecțiea muncii, modul cum a fost instruit personalul și felul în care acestea sunt respectate”.
Vă reamintim că un accident de muncă soldat cu moartea unui bărbat de 33 de ani, s-a petrecut ieri la Grădinari. Doi copii – unul de 12 și unul de 6 ani, au rămas fără sprijin. Copilul cel mic împlinește în 26 ianuarie 6 ani, dar în loc de tort aniversar cu artificii și lumânări, familia va avea pe masă coliva tatălui. Din nefericire, copilul are grave probleme de sănătate și aproape toți banii familiei mergeau pe medicamente și tratamente medicale. Soția lui Gabriel Dumitraș nu lucra nici unde pentru a se putea ocupa de copilul bolnav care nici măcar nu vorbește iar familia locuia într-o garsonieră a mamei lui Gabriel.
Omul lucra la o firmă, S. C. Cristicons, care executa săpături pentru sistemul de canalizare din comună. El se afla în șanț la o adâncime de aproximativ 2,5 metri- moment în care malul de pământ s-a dislocat și l-a acoperit în întregime.

Citește și  https://www.infocs.ro/exclusiv-video-infocs-tragedie-la-gradinari-un-barbat-de-33-a-fost-ucis-de-un-mal-de-pamant-in-accident-de-munca/

Comentarii

comentarii