EXCLUSIV FOTO Tragedie pe E70 la Crușovăț în Caraș Severin – un bărbat a murit iar o familie a trecut razant pe lângă moarte – cadavrul lăsat 4 ore în șanț

Accident Crusovat (7)Accidentul s-a petrecut luni după masa pe raza satului Crușovă pe o porțiune de drum drept. Un bărbat a murit pe loc cu capul strivit iar o familie formată din patru persoane: tata, mama și două fiice, au trecut razant pe lângă moarte. Toți pot spune că soarta le-a zâmbit și s-au născut a doua oară.
O Skoda Octavia în care se afla bătrânul și un Peugeot 308 în care se afla familia, s-au ciocnit violent în momentul în care Skoda a intrat pe contrasens. Peugeotul în care se afla o familie din Reşita – soțul, soţia și cele două fete minore, venea dinspre Herculane iar în dreptul intersecţiei cu satul Crușovăț, pe linie dreaptă, șoferul a sesizat că o Skoda Octavia are o traiectorie necontrolată și vine în diagonală direct spre ei, deci intrase pe conta sens. Șoferul a putut observa că de fapt conducătorul auto din autoturismul Skoda Octavia, avea o poziție nefirească pentru un șofer; era aplecat peste volan în dreapta – semn că se întâmplase ceva, probabil făcuse infarct sau vreo comoție cerebrală sau leșinase. Realizând grozăvia, pentru a se proteja pe el și familia sa, șoferul din Peugeot trage puternic de volan și evită la limită impactul ce se anunța frontal (dacă se realiza, probabil că acum vorbeam despre un dezastru). Totuşi, Skoda lovește Peugeotul, rupe oglinda din partea şoferului şi îi agaţă roata din spate rupându-i puntea. În acel moment, Peugeotul a intrat într-o serie de piruete, dar se oprește pe carosabil pe cele 3 roți cu câte a mai rămas. Din fericire, toți ocupanții purtau centuri de siguranță și nimeni nu a fost aruncat din mașină. În schimb, în urma impactului, Skoda s-a dat de mai multe ori peste cap și a ieșit în afara carosabilului oprindu-se cu roțile în sus.
Participanții la trafic au intervenit imediat, i-au scos pe cei patru din Peugeot, erau în stare de șoc, dar din fericire, nimeni nu a fost grav rănit. Din nou, centurile de siguranță și-au dovedit eficacitatea. La fața locului au sosit polițiștii și un echipaj SMURD de la Caransebeș. Paramedicii le-au acordat îngrijiri medicale celor patru membrii ai familiei din Reșița și au constatat decesul bătrânului care a avut parte de un sfârșit groaznic sfârșind cu capul zdrobit. Circulația a fost îngreunată pentru aproximativ o oră – timp în care polițiștii au făcut primele cercetări și măsurătorile ce se impun. La locul accidentului a sosit de la Herculane și sora decedatului. Aceasta a spus că fratele ei se pornise la drum spre ea, era în vârstă de 70 de ani și era cardiac și diabetic. Nu cu mult timp în urmă, el suferise o operație chirurgicală pe cord. În Skoda s-au găsit şi mai multe fiole de insulină. Polițiștii iau în calcul și ipoteza precum că bărbatului i s-a făcut rău la volan. Acest lucru îl vor stabili medicii în urma necropsiei.
Din nefericire, din nou s-a întâmplat același lucru care nu face altceva decât să dovedească faptul că încă suntem în urmă la capitolul ,,bun simț și prețuirea valorii unui om, sau a memoriei acestuia după ce pleacă din viață”. Decedatul, cadavrul bărbatului de 70 de ani, a fost pus de alți șoferi în șanț și acoperit de localnici cu niște cârpe. Ei bine, la o temperatură de peste 35 de grade, sub un soare torid, cadavrul bietului om a stat acolo aproape 4 ore. Timp în care pe E70 au trecut sute de mașini străine și românești ai căror șoferi, mai ales străinii, vor avea ce povesti altora cum prețuiesc românii viața, care le este gradul de civilizație sau cum respectă memoria morților.
Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva; au fost cazuri în care cadavrele omenești au stat în drum sau pe marginea șanțului și câte o zi întreagă până ce au venit aparținătorii sau prietenii și le-au luat de acolo cu ce au putut. Că există o adevărată mafie a serviciilor funerare, o știe toată lumea, mai ales în ceea ce privește ,,cine ajunge primul la locul accidentului” pentru a lua cadavrul înaintea concurenței.
Cine știe ce s-o fi întâmplat luni sau ce nu a funcționat în acest angrenaj de s-a ajuns la această situație.
Autoturismul Skoda are daună totală, dar are asigurare tip CASCO.


Multumirile nostre se îndreaptă din nou spre prietenii care ne-au furnizat informațiile și fotografiile.

Comentarii

comentarii

8 comentarii la „EXCLUSIV FOTO Tragedie pe E70 la Crușovăț în Caraș Severin – un bărbat a murit iar o familie a trecut razant pe lângă moarte – cadavrul lăsat 4 ore în șanț

 • 30 iulie 2014 la 3:03
  Permalink

  nu, nu am avut aceste informatii fiindca nimeni nu e emis un comunicat de presa. informatiile sunt primite ,,pe surse,, nimeni nu are nimic cu absolut nimenea. dati-ne informatii daca le vreti npublice.
  aditor

 • 28 iulie 2014 la 11:52
  Permalink

  La acest acident……… este adevarat ca au venit cei de la Smurd Caransebes,dar dupa ce a ajuns ambulanta de la Domasnea si cele de la Herculane.
  Se pare ca a fost ignorat acest lucru.

 • 22 iulie 2014 la 9:56
  Permalink

  Numai in Romanica se putea intampla asa ceva. Ca un om de o asemenea varsta cu asemenea stare de sanatate, sa poata conduce singur la volan. Asta este educatia ce o avem si legile ce ne guverneaza. In Elvetia si alte tari civilizate, in cazul anumitor diagnostice, ti se ridica dreptul de a urca singur la volan, fara insotiotor, sau ti se suspenda pe o animita perioada de timp permisul.

 • 22 iulie 2014 la 9:53
  Permalink

  Bravo Cristian, bine punctat! sau cadavrele raman pe carosabil si sunt intinse de rotile autovehiculelor pe zeci de metri. Bine ca platim taxe de drum si altele.
  Am vazut cadavrul in sant, fereasca Dumnezeu! Chiar nu se sesizeaza nimeni de aceasta problema? A mortilor lasati pe marginea drumului ore intregi?

 • 22 iulie 2014 la 9:50
  Permalink

  D-le Ulieru, suntem pe la portile ei, nici macar nu am intrat, dar asta este alta poveste. Ati mai vazut prin Europa sau pe altundeva ceea ce vedeti la noi? Atata lipsa de respect pt o fiinta? Fie om sau animal? Ati vazut cum arata soselele dimineata? Pline de cadavre de animale, de la vulpi si pisici si pana la caini si gaini nin dreptul localitatilor. Si nimeni nu le indeprateaza. Se umfla si se descopun pe margnea drumului inundand zonele cu miros greu de hoit descompus.

 • 22 iulie 2014 la 9:47
  Permalink

  ar trebui amendati acesti gura casca. din pacate, la noi inca nu exista un serviciu public care sa intervina in asemenea cazuri. nici primariile nu au in dotare masini pt transportul cadavrelor, am vazut mortii dusi cu tractorul sau cu caruta. si cica suntem in uniunea europeana!

 • 22 iulie 2014 la 9:45
  Permalink

  sau macar sa le acopere cu ceva. unde mai pui ca de cele mai multe ori locul este inconjurat de o multime de ,,gura casca,, ce stau cu telefoanele in mana si se uita ca la spectacol. ce satisfactie pot avea acesti oameni? ii inteleg pe politisti, pe reporterii fara de care nu am sti nimic, ii inteleg si pe cei ce fac poze pt a le da reporterilor, dar nu-i inteleg pe ,,amatorii de senzatii tari”

 • 22 iulie 2014 la 9:42
  Permalink

  asa este, aveti mare dreptate. nu de putine ori am vazut cadavrele accidentatilor lasate in ploaie sau in soare. stim ca politia trebuie sa faca cercetari, dar mi se pare etic si moral ca o cercetare sa inceapa cu examinarea cadavrului si indepartarea acestuia IMEDIAT de la locul accidentului. mai suntem oameni?

Comentariile sunt închise.