EXCLUSIV VIDEO Chebutiu și Preda, săltați de DNA – iată ce căsuță are Chebuțiu la Timișoara

Chebutiu (3)Fostul preşedinte director-general al UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, a fost ridicat în această dimineaţă de la domiciliul lui din Timișoara de către procurorii DNA. Omului nu-i mai plăcea la Reșița și își construise la Timișoara într-un cartier de vip-uri o micuță vilă de câteva sute de metri pătrați.
În același timp, fostul director economic, Adrian Preda, a fost supus unei perchezitii imobiliare în vila de serviciu de lângă Secția RENK din Reșița. Procurorii și ,,mascații,, au căutat acte și documente după care au pornit împreună cu Preda spre Timișoara.
Chebuţiu şi Preda sunt acuzaţi de devalizarea UCM Reşiţa, prin evaziune fiscală, abuz în serviciu, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiui. Prejudiciul în acest dosar ar fi de peste 60 de milioane de euro, susţin surse din DNA.
Potrivit raportului administratorului judiciar al UCMR, privind cauzele şi împrejurările apariţiei stării de insolvenţă a SC UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda ar fi fost principalii vinovaţi de această situaţie. Deşi au fost bani cu care se puteau achita datoriile către stat „cei doi manageri executivi au preferat să facă împrumuturi şi donaţii în perioada analizată, în sume semnificative, deşi acestea nu erau prioritare în raport cu plata obligaţiilor fiscale.
Chebuțiu și Preda ,au spart” intenționat UCMR-ul în mai multe firme și firmulețe, au devalizat și falimentat, uzina, au pus mâna pe ce mai era profitabil, adică RENK, Institutul de proiectări, hale de producție de la Mociur pe care le-au închiriat altor firme pe bani buni, debarcaderul de la Văliug, au vândut toate materialele din depozitele și magaziile uzinei începând de la carcase de motoare electrice sau navale, cartere, arbori cotiți, mii de toane de piese turnate feroase și neferoase, forjate și laminate, arbori cotiți pentru motoare navale din import și terminând cu rulmenți, șuruburi și parasolarele de la Diesel și Laboratoare.
De două săptămâni, firma pe care o mai păstoreau cei doi și Institutul de proiectări, au fost băgate și ele în insolvență. Angajații nu și-au mai primit salariile de două luni.
Oamenii- adică angajații de la ce mai rămas din UCMR, atâţia câţi au mai rămas din ei- vreo 2400, sunt de vreo 3 luni în şomaj tehnic iar uzina se taie mai departe de către lichidatorul judiciar.
Cică este salvată de la faliment şi închidere. Dieselu-ul a fost tăiat aproape în întregime, din Hala Nouă și Compresoare nu a mai rămas mai nimic iar clădirile se degradează de la o zi la alta.

Comentarii

comentarii

4 thoughts on “EXCLUSIV VIDEO Chebutiu și Preda, săltați de DNA – iată ce căsuță are Chebuțiu la Timișoara

  1. D-le Razvan, ce va supara asa de rau? Noi nu am spus nimic altceva decat ceea ce se vede. Ce se vede cu ochiul liber de catre oricine.

  2. Domnule gazetar….ar fi trebuit sa prezinti imagini cu aceasta casa acum 14 ani cand Chebutiu nu avea nicio legatura cu UCMR. Daca pretindeti ca prezentati faptele asa cum sunt ele ar trebui…inainte de toate…sa va documentati, nu sa induceti in eroare opinia publica.

  3. Daca ai fi dat imaginea cu casuta acum 2 ani sau chiar in urma cu 3 zile, erai gazetar, asa…….Dar nu-i tarziu mai sunt numerosi „mahari” cu case pe care nu si le pot justifica „financiar-contabil”. Ce zici d-le ziarist de un articol cu fotografiile aferente?

Comments are closed.