EXCLUSIV VIDEO Culmea vitezei: cum NU poți încărca 80.000 de pachete cu țigări în 12 minute într-un microbuz

Vama tigari (23)Curtea Vamei Reșița a fost astăzi plină de polițiști, jandarmi și ,,mascați”.
Oamenii legii au intrat azi în clădirea Direcției Vamale Reșița . Mai mulți polițiști au intrat în magazia instituției- loc în care sunt depozitate mărfurile ale căror acte nu au fost în regulă sau marfa este obiectul unei anchete.
Este știut faptul că procurorii și anchetatorii cărășeni au în lucru mai multe dosare și urmăresc mai multe ,,fire” dintre care nu lipsesc țigările, alcoolul, cafeaua, dar și afacerile cu lemn și fier vechi. Astăzi, acțiunea a fost axată exclusiv pe contrabanda cu țigări. Mai exact, pe cazul de acum două săptămâni de la Oravița când polițiștii au oprit un microbuz nu numere de Serbia și în care se aflau peste 80.000 de pachete cu țigări. Șoferul și încă un cetățean au fost atunci arestați.
Astăzi, microbuzul a fost adus în curtea vamei unde a fost încărcat cu mai multe cutii și bax-uri cu țigări. Este vorba tocmai de țigările confiscate de polițiști.

Acțiunea a fost solicitată de procurorul de caz, George Bucurică de la Parchetul Oravița, ce anchetează traficul și contrabanda cu țigările trecute prin PTF Naidăș și vizează măsurarea timpilor în care acest microbuz putea fi încărcat în 12 minute cu aproape 80.000 de pachete cu țigări. Mai exact, câte țigări încap în microbuz și timpii de încărcare.
Conform rechizitoriului, cei ce aveau datoria de a controla microbuzul în PTF Naidăș, au declarat că în momentul în care microbuzul a trecut prin Vama Naidăș, acesta era gol și probabil țigările au fost încărcate undeva pe drumul dintre Vamă și Oravița -locul în care a fost oprit de către polițiști.
Ce mai trebuie completat, este faptul că, la reconstituirea de azi, cei doi implicați în afacere, au încărcat microbuzul cu țigări într-o oră. Timpul în care autovehiculul a pornit din vama Naidăș și a ajuns la Oravița, a fost de 12 minute. Timp în care mașina se afla în mișcare.

Comentarii

comentarii