UPDATE VIDEO Baiatul inecat a fost gasit – Destine tragice: și fiul și tatăl au murit înecați

UPDATE Băiatul de 19 ani și jumătate care s-a înecat marți seara la Pojejena, a fost găsit în această dimineață la ora 9 si jumătate. El a fost căutat de pompier, polițiștii de frontieră și localnici aproape încontinu. Cu toate că aria căutărilor a fost de sute de metri, corpul băiatului a fost găsit aproape în locul în care a pierit înghițit de ape: lângă ponon.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga Spitalului Moldova Nouă unde medicul legist va efectua necropsia și va stabili cauza decesului. Pe surse am aflat că mama băiatului face acuzații precum că fiul ei fost împins intenționat în apă de un alt tânăr. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru a stabili ce s-a întâmplat acolo și cum a murit băiatul.

Zeci de persoane, polițiști, pompieri și localnici, sunt la această oră pe Malul Dunării la Pojejena. Cu toții caută un tânăr de 19 ani și jumătate care a dispărut aseară în apele fluviului. Azi au fost reluate căutările lui Alex Cosmin C. după ce acestea au fost sistate aseară târziu.

Cu toții caută tânărul de 19 ani și jumătate care a dispărut în apele fluviului în jurul orei 18.
El venise de la Moldova Nouă la baie la Pojejena împreună cu alți 7 prieteni. Fiindcă baza de agrement de la Pojejena este închisă deoarece mai are nevoie de amenajări, grupul de tineri a poposit pe malul apei, iar băieții au intrat în apă. Tinerii s-au scăldat, s-au hârjonit și la un moment dat, au realizat că tânărul Cosmin, dispăruse. Inițial, s-a crezut că a plecat în sat după țigări, dar fiindcă pe mal erau lăsați pantalonii și telefonul, această variantă a căzut. Apoi, a început căutarea. Cineva a sunat la 112 iar la fața locului au sosit oamenii legii și pompierii.

Tânărul era din Moldova iar tatăl îi murise în urmă cu vreo 2 ani, tot înecat. În urmă cu vreo două luni, se stabilise la Moldova Nouă împreună cu mama, două surori mai mici de 8 și 14 ani și cu un frate mai mare. Băiatul și mama lui, lucrau la fabrica de cabluri și vroiau să înceapă o viață nouă în Banat. Fratele mai mare s-a întors în Moldova.

Martorii spun că nu este exclus ca tânărul să fi sărit în apă și să se fi lovit la cap în pietrele din apă. Acolo a fost amenajat malul și portul turistic iar în apă sunt o mulțime de bolovani. Mama băiatului a venit pe malul Dunării să asiste la căutări și își striga disperată copilul.

Din păcate, nu se poate apela la serviciile scafandrilor deoarece în zonă sunt curenți destul de tari și în plus, nici nu se cunoaște exact locul în care tânărul s-a înecat.

Mulțumiri lui Oliver pentru materialul video și fotografii.

Comentarii

comentarii