EXCLUSIV VIDEO FOTO Peste 400 de pensionari au cântat astă noapte ,,La mulți ani”! la un Revelion în avans

revelion pensionari (9)Peste 400 de pensionari din Reşiţa au dat ceasurile înainte şi au petrecut până în zori la Revelionul pensionarilor. O urare de „La Mulţi Ani“ în avans, un cântec sau un dans, pot înveselii ochii şi sufletul unei persoane de vârsta a III-a. Sclipirile sincere pe care le oferă în schimb, sunt ale unui om cu amprente vizibile lăsate de viaţă, un om care tace din înţelepciune, dar mulţumeşte zâmbind sau chiar lăcrimând pentru fiecare gest de tandreţe primit.
Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu – şi-a dat întâlnire cu câteva zeci de persoane de vârsta a treia din municipiu, toţi pensionari. Pensionarii au închinat un pahar de şampanie cu regrete pentru neîmplinirile lui 2013, dar şi altele pentru speranţele legate de 2014. Deşi majoritatea erau trecuţi bine de 60 de ani şi aproape toţi sunt bunici şi străbunici, ei au făcut faţă cu brio ritmurilor latino dar şi muzicii populare româneşti şi sârbeşti.
După aperitiv şi între felurile de mâncare de sărbătoare, petrecerea s-a încins rapid iar bunicuţele şi bunicii, s-au adunat cu toţii pe ritmuri de dans. Dacă încălzirea au făcut-o pe ritmuri folclorice, petrecerea a continuat cu dansuri pe ritmuri latino, ne fiind uitate nici unul dintre şlagărele tinereţii.
Cu toate că prețul unei bilet a fost de….10 lei, mâncarea și băutura au fost din belşug pe mese. La ora 12, exact ca pe 31 decembrie, pensionarii au ciocnit un pahar, și-au urat ,,La mulți ani” după care au cântat binecunoscutele cântece- începând cu ,,Mulți ani trăiască” și terminând cu Și-altă dată, și-altă dată o s-o facem și mai lată”
Preţ de câteva ore, atmosfera din cantina Grupului Şcolar Tehnic, s-a întors în anii 70-80. Doamne cochete, cu blană la gât şi flori la piept sau umerii dezgoliți ca în marile reviste de modă, au dansat alături de domni fercheşi, aranjaţi în costumele deja cunoscute, care trădau numai puţin trecerea a câtorva decenii.
La ora 12, cu toţii au închinat un pahar de şampanie, au servit o sărmăluţe şi şi-au urat ca şi-n 2014, când o fi mai rău, aşa să fie ca acum!

Comentarii

comentarii

One thought on “EXCLUSIV VIDEO FOTO Peste 400 de pensionari au cântat astă noapte ,,La mulți ani”! la un Revelion în avans

  • 21 decembrie 2013 la 22:32
    Permalink

    da asa e superb revelion,antrebativa totus cati au fost invitati si cati din liga pensionarilor cei cu venitul mic care amagitii au cutezat sa intre an liga pensionarilor cu scopul de a gasi poate acolo macar antelegere dar din pacate lipitorile sant peste tot.multumim domnului primar an numele celor ce nu au reusit sa participe si probabil o sa abandoneze liga.

Comentariile sunt închise.