EXCLUSIV VIDEO Nervi și cozi de sute de TIR -uri la intrarea în Caransebeș pe DE 70

Centura inchisa (8)Cozi de kilometrii cu sute de tir-uri la intrarea în Caransebeș. Traversarea orașului a devenit un chin și pentru șoferi și pentru localnici. ȘI astea toate fiindcă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a decis ca de azi să închidă circulația în perioada 17.05.2013 – 31.07.2013, pe Centura Ocolitoare a Municipiului Caransebeş .
Măsura este necesată și obligatorie având în vederea executarea unor lucrărilor de reparaţii la un pod. Deși are abia un an și jumătate de când a fost dată în folosință, centura este închisă a treia oară la cererea executantului pentru lucrări de reparații.
Centura Caransebeșului, o investiție de 35 de mil de euro din fonduri europene și guvernamentale a fost dată în folosință în decembrie 2011. De atunci și până acum, drumul de centură al orașului a mai fost închis odată, la nici 6 luni de la inaugurare. Atunci au fost probleme cu surparea taluzurilor și a carosabilului, iar acum, un pod riscă să se prăbușească.

O altă lucrare de aproape 50 de milioane de euro, centura ocolitoare a Domașnei, este în aceeași situație. Și aceasta s-a prăbușit și este închisă de peste un an.
În aceste condiții, tot traficul greu de pe DE 70, drum care leagă Oltenia de Banat și punctele de vamă de la Borș, Vărșand sau Cenad, este dirijat prin Caransbeș. Acest lucru a dus la distrugerea carosabilului, afectarea clădirilor și a monumentelor istorice.
Primăria Caransebeș a cerut repararea drumurilor sau trecerea lor la CNADR, dar totul a rămas la nivelul de vorbe fiindcă în final, tot municipalitatea a reparat carosabilul distrus.
De această dată, la Caransebeș s-au format 4 comandamente formate din reprezentanți ai primăriei, poliției locale, poliției municipale și protecției mediului. Echipele au fost poziționate la fiecare intrare și ieșire de pe centură. Scopul acestei acțiuni este aplicarea hotărârii locale privind taxarea vehiculelor mai mari de 3,5 tone.
Acest lucru a dus la nemuțumiri din partea șoferilor. Unii nu au vrut să plătească, alții au plătit și cu toții sunt nemulțumiți de decizia Consiliului Local. Taxa variază de la 20 la 100 de lei- în funcție de tonaj cu aplicarea unor bonificații în funcție de destinație.
Soluția a fost găsită de municipalitate până când se va lua o decizie de către Ministerul Transporturilor cu privire la devierea circulației prin municipiu, pentru perioada cât va fi închisă centura Caransebeșului. O variantă ar fi trecerea arterelor principale din nou în administrarea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, pentru a putea efectua reparații pe aceste tronsoane.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO Nervi și cozi de sute de TIR -uri la intrarea în Caransebeș pe DE 70

  • 18 iulie 2013 la 7:47
    Permalink

    Intro tara de hoti,nu este de mirare ca si hotii de la primarie,sa incaseze bani de la transportatori cu japca. In momentul in care o sa ramana primaria fara bani,or sa inchida iar centura,sa mai produca ceva bani.

  • 11 iulie 2013 la 0:26
    Permalink

    si unde nu pui ca se incaseaza si in euro daca soferii nu au lei la ei,dar le cere 25 de euro

Comentariile sunt închise.