Expoziție filatelică și de fotografii dedicată ”Zilei Mondiale a Tineretului” la Reșița

Sediul Bibliotecii Germane ”Alexander Tietz” din Reșița a găzduit o expoziție filatelică și una de fotografii cu ocazia celei de a 31-a ediţii a ”Zilei Mondiale a Tineretului Catolic (ZMT)” de la Cracovia, Polonia, ce va avea loc din 25 până în 31 iulie.

Este vorba de o expoziție personală a președintelui Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, Erwin Țigla, cea de fotografii ilustrând întâlnirile care au avut loc în ultimii ani cu ocazia acestui eveniment.
Din 3 în 3 ani se organizează pe plan mondial o întâlnire a tineretului catolic. La chemarea Papei Francisc această întâlnire are loc și anul acesta, ca o continuitate a inițiativei Papei Ioan Paul al II-lea.

Anul acesta evenimentul se desfășoară chiar în patria mamă a inițiatorului acestui eveniment, în Cracovia – Polonia, unde Papa Ioan Paul al II-lea a fost episcop și arhiepiscop, înainte de a merge la Roma.

”Anul acesta, pe lângă nenumărate întâlniri ale tineretului, cu caracter spiritual și cultural, se vor desfășura mai multe întâlniri cu Papa Francisc care va călători la Cracovia și va fi alături de toți participanți”, a precizat Erwin Țigla.

Vor fi participanți și din Caraș-Severin la evenimentul din Polonia, 19 tineri fiind chiar din Reșița.
Punctul culminant al întâlnirii tineretului catolic se va desfășura sâmbătă seara ccând tinerii se vor întâlnii chiar cu Papa Francisc.

Comentarii

comentarii