Festin vânătoresc la Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor ce a avut loc la Băile Herculane VIDEO

În staţiunea Băile Herculane din județul Caraş-Severin a avut loc cea de a şaptea ediţie a congresului AGVPS din România. Această acţiune are loc odată la 4 ani, iar vânătorii sportivi şi-au ales nouă structură de conducere. Vânătorii și pescarii din Banatul Montan și-au dat întâlnire, astăzi, în stațiunea Băile Herculane la un festival la care la loc de cinste au fost preparatele culinare la ceaun, grătar și proțap, dar și trofeele de vânătoare. Invitați speciali ai evenimentului au fost colegi ai lor din întreaga țară, printre care ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și fostul premier Adrian Năstase.

Vânătorii cărășeni și-au pus puștile în cui, iar pescarii și-au lăsat undițele acasă și au trecut la ceaune și grătare, al cea de-a patra ediție a Festivalului Vânătorilor și Pescarilor din Caraș Severin ce a avut loc pe Valea Cernei, în stațiunea Băile Herculane. Ei au gătit gulașuri, ciorbe, sarmale, tocănițe și fripturi, după rețete păstrate cu grijă.

Festivalul a fost precedat de Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor, la care au luat parte reprezentanți din toate asociațiile județene afiliate, printre care ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și fostul premier Adrian Năstase.

De asemenea, au fost organizate și expoziții de trofee de vânătoare, iar atmosfera a fost întreținută de interpretul de muzică populară Nicu Novac, și el vânător de seamă.

În acest timp, într-un loc special amenajat asociațiile vânătorilor şi pescarilor sportivi din judeţ s-au întrecut în preparate culinare vânătoreşti şi tradiţionale din carene de vânat şi oaie. Pe mese au fost expuse platouri cu mezeluri din carne de vânat, brânzeturi şi produse tradiţionale bănăţeneşti. Alături de pastramă, salam, cârnaţi sau şuncă din vânat au putut fi degustate – pe saturate gulaş, tocănițe, papricaş din carne vânat, berbecuţ sau de porc de casă.
La manifestare au fost prezenţi câteva sute de participanți – fie vânători şi pescari, fie simpli turişti sau localnici din staţiune. Toţi au primit, la alegere mâncare şi băutura pe gratis şi pe săturate.


Nu au lipsit momentele artistice, expozițiile cu trofeele vânătoreşti şi rachia de prune din Banat. Organizatorii s-au bucurat să-i aibă ca invitaţi pe ministrul agriculturii şi pe fostul premier Adrian Năstase.

Comentarii

comentarii

One thought on “Festin vânătoresc la Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor ce a avut loc la Băile Herculane VIDEO

Comentariile sunt închise.