Festivalul De Jazz De La Garâna, A Ajuns La Cea De A XXII A Ediţie VIDEO

Timp de patru zile, ritmurile jazz-ului de înalţă ţinută vor răsuna în Poiana Lupului din satul turistic Garâna. Aflată la peste 1000 de metri altitudine, localitatea a devenit un punct de referinţă ce atrage an de an mii de iubitori al acestui gen muzical. Deschiderea a fost una triumfală. Câteva mii de spectatori au fost în Poiana Lupului. Parcă în nici un an nu au fost aşa de mulţi spectatori în prima zi ca la această ediţie.

Cel mai mare festival de jazz din România şi una dintre cele mai importante manifestări de gen din sud-estul Europei, şi-a deschis aseară porţile în cea de a XXII a ediţie. Ediția din acest an va avea 3 locaţii: Poiana Lupului, Hanul la Răscruce şi Biserica Catolică din Văliug. În cele patru zile, pe cele trei scene, vor urca 88 de muzicieni din 16 ţări, adevăraţi titani ai genului, câştigători şi nominalizaţi Grammy care vor susţine în această ediţie 25 de concerte.

Totul se desfăşoară în aer liber pe o bucată de teren perfect plană în margine de munte: Poiana Lupului. În locul tradiţional unde a fost montată la început o rampă din lemn care mai apoi a fost transformată într-o adevărată scenă, vor cânta nume importante ale jazz-ului românesc şi internaţional. Până duminică, 15 iulie, la Garâna vor avea loc concerte de jazz, lansări de carte şi disc precum şi o serie de alte diverse manifestări cultural-artistice.

Fiindcă zona Garâna –Semenic. Trei Ape este una deosebit de atractivă şi oferă o serie de posibilităţi de vacanţă, turiştii iubitori de jazz au început să-şi facă rezervări încă de la finalul ediţiei trecute. În prezent, singurele locuri disponibile sunt cele pentru corturi, dar acestea sunt situate mult spre ieşirea dinspre Semenic sau aproape de Brebu Nou. Locurile sunt special amenajate pentru camping şi doritorii plătesc o taxă de cort de câţiva lei la primărie.

Comentarii

comentarii