FOTO Manifestare inedită pentru tineret- Noaptea lecturii – Raul Alb

Raul Alb (4),,Noaptea lecturii’’ este proiectul care mi-a marcat definitiv viata de doi ani incoace..
Lumea cartilor este o lume fascinanta, o lume care a castigat teren in sufletul meu, o lume pe care n-o poate inlocui nimeni si nimic.
Despre binefacerile acestui proiect as putea spune multe… Cineva mi-a spus odata ca nu pot memora din dictionare nici sinonime, nici omonime, nici antonime… ,,Atunci ce ar trebui sa fac? “ , am intrebat eu. ,,Sa citesti, sa citesti, sa citesti!’’ a venit raspunsul prompt. Am inceput, pas cu pas sa pasesc pe drumurile cititului… Proiectul ,,Noaptea lecturii’’ a venit ca un corolar al acestei activitati minunate.
Efectul a fost cu atat mai benefic cu cat totul a fost gandit ca o impletire de mai multe activitati benefice. Concursurile pe teme literare, prezentarile power-point, actiunile de ecologizare, filmuletele cu tematica literara, dramatizarile, actiunile sportive, drumetiile sunt cateva din activitatile desfasurate.
Pe langa latura artistica a formarii noastre s-a avut in vedere si pregatirea pentru viata. Am fost nespus de impresionata de interventia d-lui Sorin Andritoi pe tema drogurilor. Aceasta interventie a tras un semnal de alarma si ne-a pregatit sa ne ferim de o eventuala alunecare pe cai gresite.
Participarea ne-a fost apreciata si rasplatita cu diplome.
Prin tot ce am facut am reusit sa invatam imbinand utilul cu placutul, am socializat si am realizat beneficiile muncii in echipa. Literatura a atins cote inimaginabile, iar dragostea pentru lectura s-a desavarsit.
Acum mi-am dat seama de profunzimile proverbului ,,Omul sfinteste locul’’ si as indrazni sa afirm ca exista si oameni care sfintesc sufletul. I-as aminti cu nespusa recunostinta pe d-nele prof. de limba romana, Lupulescu Liliana, Hamat Liliana, Iovanovici Delia. Bunul mers al proiectului a fost asigurat si de d-nul prof. Boltasu Petrisor, Jula Adina, Baran Mariana si Iovanovici Radoita.

Reporter: Amalia Danciu


Comentarii

comentarii