FOTO VIDEO Ruga de la Oraș de la Caransebeș – patru zile de petrecere si voie bună

Ruga 2014 (13)Începutul ultimei zile din cadrul manifestărilor ,,Ruga de la oraș” de la Caransebeș, a fost dedicat celor sfinte și tradiției. Ziua a început cu o slujbă religioasă arhierească la care au participat mai mulți arhiepiscopi și episcopi al BOR din toată țara. Sfințiile lor sunt participanți la ,,Zilele Credinţei Şi Culturii În Episcopia Caransebeşului – Ediţia A VIII-A”.
După ceremonialul religios, primarul Marcel Vela a deschis petrecerea. Mai mulți tineri și tinere, au jucat o horă în piața din fața Catedralei episcopale. Primarul Vela a avut ,,goști” de seamă fiindcă la ceremonie a participat și ministrul învățământului, Remus Pricopie alături de parlamentari, primari, consilieri locali și județeni și reprezentanți al CJ Caraș Severin.
După patru zile de distracție și petrecere, ,,Ruga de la Oraș” nedeia orașului Caransebeș, a ajuns la final.
În Parcul Teiuș, printre fumul grătarelor și sunetul orchestei, câteva mii de caransebeșeni s-au distrat Duminică în ultima zi de petrecere colectivă. Sărbătoarea orașului se ține de aproximativ 12 ani, dar niciodată nu s-a întâmplat ca jocul și voia bună să dureze patru zile.
Acest lucru a fost posibil deoarece în acest an, sărbătoarea de Sfântul Gheorghe – ziua de hram a catedralei istorice episcopale, a căzut înainte de Duminica Tomii- ziua de hram a catedralei episcopale actuale. Și dacă orașul are două catedrale, atunci e musai să fie și două hramuri.
,,Nimeni nu s-a plâns, ba dimpotrivă, caransebeșenii au ținut să fie prezenți în fiecare zi cât mai mulți la distracție, mai ales că pe scenă au urcat nu mai puțin de 13 ansambluri folclorice din România și Serbia” spune primarul Marcel Vela.
Nici muzica ușoară și spectacolele de artificii nu au lipsit, în fața caransebeșenilor evoluând trupe și soliști la Lora și Voltaj. Seara a fost încheiată cu un mirific foc de artificii care a smuls ropote de aplauze și urale la scenă deschisă pentru organizatori.

,,La finalul celor patru zile de sărbătoare și distracție, toată lumea se declară mulțumită: localnicii pentru calitatea spectacolelor iar comercianții pentru încasările făcute și care în opinia lor, sfidează criza care nu are ce căuta la Caransebeș” spune Constantin Cojocaru, directorul Casei de Cultură și principalul organizator alături de Primăria și Consiliul Local Caransebeș.

Comentarii

comentarii