FOTOGALERIE ,,Un strop de sânge pentru un copil” – campanie din suflete de oameni adevărați

sange 17 apr (32)Pe la sfârșitul lui septembrie 2012, timid, în Caraș Severin, pornea o campanie de donare de sânge pentru copiii aflați în suferință, pe pat de spital. ,,Un strop de sânge pentru un copil”. Un titlu simbolic și chemare. Era mulțumirea unei mame în fața lui Dumnezeu și a oamenilor -medici care i-au salvat viața fetiței ei. Era o acțiune pornită de către cineva care a trecut prin acele momente care fac diferența între viață și moarte. A fost nevoită -efectiv să facă rost de sângele necesar intervenției chirurgicale la care i-a fost supusă fetia. A văzut cum alte mame alergau înnebunite să caute donatori fiindcă lichidul vital lipsea din frigiderele sălilor de operație. Este vorba de Lili Gherle. A umblat, s-a agitat, a luat legătura cu primari, directori de societăți comerciale, instituții de învățământ, cluburi sportive și cine mai știe cu cine. Scopul acestei lupte: convingerea oamenilor că este bine să doneze, că este vital să doneze sânge fiindcă niciodată nu știi când roata se întoarce. A mobilizat sute de oameni, de toate condițiile, vârstele, religiile , femei și bărbați, tineri, maturi și oameni care au fost respinși de la centrele de donare din cauza vârstei înaintate. A umplut frigidere cu sângele care a salvat alte vieți. A pus în mișcare un curent care a cuprins întreaga țară- și tot nu se lașă.
Iată ce spune Lili despre isprava de miercuri: ,,Astăzi 17 aprlie, am fost la Centrul de recoltare Reșița unde 16 persoane au spus DA pentru donare. Unele persoane au venit la recomandarea domnului HU LIJUN – da, am scris bine, domnia sa este chinez, un om cu suflet care este fondatorul la doua posturi de radio online: ,,Universul Arstistic” și ,,Universul Cunosterii”. Domnul Hu Lijun vorbește românește, și sunt sigură că simte românește fiindcă probabil soarta a făcut să ne cunoștem. Dânsul s-a oferit să mă ajute, să sprijine campania ,,Un strop de sânge pentru un copil”. Sunt mândră că astăzi, fiul meu care a împlint 18 ani acu câteva zile, a donat pentru prima oară sânge în campanie. Sunt tare mândră!
Mulțumesc din suflet doamnelor Mitroi Corina, Pădureanu Cecilia, Mariana Preda- mulțumesc nepotului mei Nițicu Daniel și tuturor celor ce au donat sânge astăzi- chiar dacă le stiu doar numele mic. Tot azi, am mai făcut o faptă bună- zic eu. 11 donatori au declarat că donează sânge pentru doamna Marciuc Ioana internată la Spitalul Județean Timișoara pentru o operație deosebit de grea, cu pierdere mare de sânge în timpul intervenției. Ca de fiecare dată, doamna Tudorița Nicula, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a fost alături de noi. Îi mulțumesc pentru sprijin și susținere necondiționată. Și nu în ultimul rând, Mulțumesc cu M mare, mulțumesc din suflet – pentru suflet, DONATORILOR. Sutelor de anonimi care prin gestul lor au salvat vieți”.

Comentarii

comentarii

One thought on “FOTOGALERIE ,,Un strop de sânge pentru un copil” – campanie din suflete de oameni adevărați

  • 18 aprilie 2013 la 14:03
    Permalink

    As obliga conducatorii de auto sa doneze sange fara sa primeasca bonuri de masa sau alte avantaje banesti pentru simplul motiv ca ei consuma marea cantitate de sange dupa ce-si busesc masinile si pe altii, pietoni fara vina.

Comentariile sunt închise.