FOTOREPORTAJ Decada Culturii Germane în Banatul Montan- zi încărcată la început de săptămână

Programul manifestărilor ajunse la ziua cu numărul patru, a fost unul deosebit de plin şi încărcat cu evenimente culturale.
Deschiderea a fost dată la pora 10 la Liceul „Diaconovici – Tietz” din Reşiţa cu o prelegere având ca temă „Landul Tirol” . Aceasta a fost susţinută de OSR Erich Wörister din Axams landul Tirol din Austria.
În acelaşi timp, la sediul Bibliotecii Germane „Alexander Tietz“ din Reşiţa, a avut loc o întâlnire cu viitorii cititori ai bibliotecii. Oaspeţi au fost elevii care studiază limba germană ca limbă străină în cadrul Colegiului Tehnic din Reşiţa.
Manifestările de dupămasă au început la ora 17 cu o preyentare de carte. „Cel ce a văzut vapoare pe mare …” a fost prezentată chiar de Igor Alexejevics Neuman care locuieşte la Cernăuţi în Ucraina.
În acelaşi lăcaş de cultură a avut loc o lansare biografică prezentată de Paul Pivtorak şi Vasyl Dugan, membri ai Uniunii Culturale Austriaco-Germane din regiunea Cernăuţi, Ucraina.
Apoi, prietna nostră din Timişoara, omul de o aleasă cultură, Edith Guip-Cobilansch şi-a prezentat cartea: „Profesoară în est, 1961 – 1998” , o carte publicată în 2012 de Forumul Democrat al Germanilor din Banat.
Seara s-a încheiat cu o altă lucrare a scriitoarei: „In hora ielelor”, o carte publicată în 2012 de Editura „TIM” din Reșița, în limba română.

Foto: Erwin Tigla

Comments

comments

Powered by Facebook Comments