Gogoși pripite dospite cu lapte acru – O mâncare ușoară de seară cu o cană de ceai sau un desert VIDEO

O rețetă foarte simplă pe care o fac ori de câte ori am poftă de ceva dulce și rapid. În plus, merge foarte bine ca o masă de seară alături de o cană cu ceai sau lapte cald. Avem nevoie de:

7-800 ml de lapte acru – eu am avut acrit de casă –

1 kg făină (650 granulatie sau 3 zero)

un cub mic de drojdie,

1 linguriță mai scuturată de sare

2 ouă

2 – 3 linguri zahăr + 2 plicuri zahăr vanilat

50 ml ulei + ulei pentru prăjit

Toate la temperatura camerei, iar laptele ușor încălzit Fac un aluat bine malaxat cu toate ingredientele. Aluatul rezultat trebuie să fie de consistență mai moale, dar mai gros decât cel de clătite. În funcție de făină, se mai adaugă lapte pentru a obține consistența ca în filmuleț. Las la dospit până își dublează volumul, apoi, cu o lingură de lemn, îl mai amestec odată bine de tot.

Îmi pregătesc o cratiță în care pun ulei din abundență fiindcă aluatul va pluti în ulei. De aceea folosesc o cratiță mai mică și înaltă. Aluatul a crescut, îl mai amestec odată cu lingura de lemn, apoi cu lingura bine încălzită în ulei încins, rup bucăți de aluat, le formez ușor rotund cu degetele unse și le pun la prăjit în uleiul fierbinte, dar nu foarte încins. Le las să se rumenească bine. Scot gogoșile pe șervețele de hârtie. Cu un cuțitaș faceți mici crestături în gogoșele în care puneți bucățele de ciocolată. Numai dacă vreți.

Se servesc pudrate cu zahăr sau cu dulceață deasupra cu o cană de lapte cald sau ceai de mentă. Poftă bună!

Comentarii

comentarii

One thought on “Gogoși pripite dospite cu lapte acru – O mâncare ușoară de seară cu o cană de ceai sau un desert VIDEO

Comments are closed.