Grădinița Estivală și-a deschis pentru a treia oară porțile la Reșița

Pentru a treia vară consecutiv la Reșița ”Grădinița Estivală” își deschide porțile. Aflată în incinta Școlii Primare din cartierul Mociur, sturctură a Colegiului Național ”Traian Lalescu” grădinița găzduiește timp de două luni, 20 de copii proveniți din familii cu probleme sociale și care nu au frecventat sau au abandonat grădinița. Aici copiii se vor pregăti împreună cu cadrele didactie din cadrul proiectului „Educație pentru copii vulnerabili” pentru a avea un start mai bun în anul școlar viitor!

”Grădinița Estivală” a apărut ca urmare a faptului că doar 52% dintre copiii romani frecventează gradinița, una dintre cauzele principale ale neparticiparii fiind sărăcia, potrivit datelor Eurostat – EU-SILC, spun reprezentanții ”Salvați Copiii”.
Grădinița va funcționa în perioada 4 iulie – 2 septembrie, obiectivul fiind acela de a facilita creșterea nivelului de pregătire pentru școală și accesul la educatie primară, dar și pentru a preveni abandonul școlar pe termen lung al copiilor proveniți din medii defavorizate.

În țară există în total 37 de astfel de grădinițe unde, pana in prezent, ”Salvati Copiii” a integrat peste 5.500 de copii de vârstă preșcolară și a instruit peste 1.370 de educatori care lucreaza cu copiii din comunități defavorizate.

Comentarii

comentarii