Gradinita ”Floarea-soarelui” din Reșița si Grădinița ”Bajka” din Pancevo, partenere in programul “Smart Children Network”

Cadrele didactice de la Grădinița P.P. ”Floarea-soarelui” din Reșița, împreună cu un grup de preșcolari și părinți, au participat la evenimentul Smartisimo derulat la Pancevo, Republica Serbia, în cadrul proiectului “Smart Children Network”, implementat prin Programul IPA de Colaborare Transfrontalieră România- Republica Serbia 2007-2013.
Acest eveniment a urmărit ca părinții și copiii din ambele țări să se cunoască reciproc, să interacționeze prin intermediul unor programe de animație comune, iar preșcolarii să arate ceea ce au învățat despre vecinii lor.

Prima parte a evenimentului s-a derulat la Grădinița ”Bajka”, unde au fost organizate pentru preșcolari jocuri și activități comune în care s-au integrat noile metode ale Sistemului NTC, apoi au dansat și s-au jucat împreună.
A doua parte a evenimentului s-a derulat la Palatul Cultural din Pancevo, unde o parte a preșcolarilor implicați în proiect au integrat într-un moment artistic ceea ce au învățat în această perioadă. Apoi, autorul programului, dl. dr. Ranko Rajovic, a ținut o prelegere pentru cei prezenți pentru a le axplica importanța abordării copilului ca întreg, a stimulării acestuia, creării autonomiei în activitate și motivării naturale pentru învățare.

În încheiere, partenerii de la Școala de Studii Înalte pentru Educatori ”Mihailo Palov” Vrsac, au prezentat rezultatele cercetării implementării acestor metode atât în Grădinița P.P. ”Floarea-soarelui” Reșița, cât și în grădinițele din Pancevo, rezultatele demonstrând eficacitatea acestui sistem asupra preșcolarilor. A fost demonstrat astfel că implementarea acestor metode conduce la creșterea capacităților intelectuale ale copiilor, la dezvoltarea gândirii divergente și a cunoștințelor funcționale ale acestora.

Comentarii

comentarii