Grevă generală la spitalul din Reșița

Angajații Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt în grevă generală pe termen nelimitat, alături de colegii din întreaga țară, anunță Maria Galescu, liderul sindical.

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Ei cer aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009 dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.

Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, care acum sunt şi de 800 de lei, precum şi eliminarea discrepanţelor salariale între spitalele clinice si cele neclinice. Aici există diferenţe de până la 1200 de lei.

”Sperăm ca mâine să se adopte în Parlament Ordonanța 20 cu amendamentele solicitate de noi, pentru a ne putea întoarce la programul normal. Noi suntem puțini angajați, și chiar dacă suntem în grevă, nu putem neglija pacienții”, a declarat Maria Galescu.

Protestele Federaţiei Sanitas au început la finalul lunii septembrie, când sindicaliştii au pichetat Ministerele Muncii, Finanţelor şi Sănătăţii. În 12 octombrie, membrii Federaţiei Sanitas au fost în grevă japoneză, iar în 19 octombrie, în grevă de avertisment.
banatfm.ro

Comentarii

comentarii