Hai să o lămurim și pe asta – Cum facem gluștele de gris ?
Buna e supa cu taietei, dar parca mai buna e cu galuste, alt gust, alta aroma(parerea mea!). Spre deosebire de taietei, in cazul in care nu ii facem noi acasa, sigur nu gasim doua sortimente cu aceiasi aroma, in schimb la galuste noi avem controlul, de fiecare data o sa ne rasfatam cu acelasi gust,fara surprize, nu ca nu-mi plac surprizele! Va invit la galustele mele,pufoase!
– gris…10 linguri
– sare…dupa gust
*timp de preparare…~20 minute
**gramaj pentru ~ 27 galuste (4 litri supa)
Etepe de lucru:
1. Pregatim mai intai ingredientele enumerate mai sus,spargem ouale si separam galbenusul de albus.
2. Mixam albusurile de ou si adaugam sarea, pana obtinem o spuma care nu cade.
3. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam(foarte important!) de jos in sus cu ajutorul unei furculite.
4. Adaugam treptat grisul,cu amestecare de jos in sus.
5. Obtinem o pasta omogena cu plasticitate moderata.
6. Cu ajutorul unei linguri umezite,taiem galuste moderate si le punem intr-un vas cu apa in clocot.
7. Lasam galustele la fiert pe o parte aaproximativ 3-4 minute (nu amestecam).
8. Cu ajutorul unei palete intoarcem galustele si le lasam in continuare la fiert aproximativ 1-2 minute. Intoarcem galustele(pe cat posibil) in ordineaa in care le-am pus la fiert.
9. Presupunand ca supa este deja strecurata(vezi Supa de pui cu taietei), scoatem treptat galustele si le adaugam in oala cu supa.
10. Galustele noastre sunt gata,implicit si supa de pui cu galuste!
11. Va doresc,pofta buna!
Aceasta este reteta Angelei Petric, careia ii multumim pentru colaborarea cu infocs.ro. Daca vreti si alte retete ale Angelei, intrati AICI:http://www.reteteangela.com/2015/06/galuste-de-gris.html#more