„HEALTHY LIFESTYLE/STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS” prin Erasmus plus – Mobilităţi de Tineret

În perioada 04.08.2015 – 16.08.2015, Asociația „Evolution” din Reșița împreuna cu asociația Tmelnik din Cehia, vor desfășura în localitatea Milcoveni, județul Caraș-Severin, un schimb de tineri organizat în cadrul proiectului ”Healthy lifestyle/Stil de viață sănătos”.
Proiectul ”Healthy lifestyle” implica 40 de tineri cu dizabilități ușoare (ADHD, tulburări de comportament, dificultăți în vorbire etc.). Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus Plus, acțiunea cheie 1, Mobilități ale Tinerilor.
Prin acest proiect ne propunem să creştem gradul de conştientizare în rândul tinerilor cu nevoi speciale, privind abordarea unui stil de viaţa sănătos, prin sport, hrana şi protejarea mediului.

În cadrul proiectului, participanţii vor avea ocazia să învețe cum se prepară o masă sănătoasă cu minim de efort, cum se cultivă legume, vor participa la acţiuni de ecologizare și vor învăța cum pot petrece timpul în natură, într-un mod activ, dinamic și distractiv.
Totodată, proiectul promovează implicarea tinerilor cu nevoi speciale în activităţi civice şi de voluntariat. Prin astfel de activități, încurajăm tinerii cu nevoi speciale să se exprime, să interacţioneze cu alţi tineri și să fie responsabili.

Obiectivele proiectului sunt:
1. Promovarea dialogului intercultural. Cei 40 de tineri cu nevoi speciale din România și Cehia vor interacționa cu tinerii care aparţin unei diferite minorităţi, etnii și culturi.
2. Tinerii participanți vor dobândi o atitudine pozitivă asupra principiilor care aparţin unui stil de viaţa sănătos.
3. Determinarea tinerilor să petreacă timpul în aer liber și să interacţioneze cu oamenii și cu natura.
Metodele utilizate sunt non-formale, încurajând exprimarea, reflecția, creativitatea, încrederea, solidaritatea și mișcarea.

Comentarii

comentarii