Hramul paraclisului, Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin –Valea Timocului

În data de 13 decembrie, paraclisul de la sediul Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis din Negotin, și-a sărbătorit hramul, Sfântul Apostol Andrei pe stil vechi.

Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis si Vicar al Timocului, Pr. Ștefan Șarampoi, secretar al protopopiatului, Pr. Petru Hogea, consilier administrativ, Pr. Antonie Isac, paroh al Borului și al Lăpușnei și Pr. Doru Ovidiu Ursu, parohul Gorneanei.

În cuvântul său de învățătură Pr. Boian a spus: ” Fiecare popor vechi care a fost încreștinat de către unul din sfinții apostoli se poate bucura de acest lucru, pentru că nu toate popoarele au fost învrednicite să fie încreștinate de către sfinții apostoli, iar pe noi românii Dumnezeu ne-a învredicit să fim încreștinați de către primul din ei, Sfântul Apostol Andrei cel întai chemat și fratele Sfântului Apostol Petru. Pentru asta, iubiți frați și surori avem și mai mare datorie să propovăduim Evanghelia lui Hristos și să păstrăm credința și Biserica Neamului nostru întemeiată și pecetluită de către primul apostol al Fiului lui Dumnezeu…”.

După Sfânta Liturghie a fost sfințită o nouă icoană a Sfinților Apostoli Petru și Andrei pictată pentru paraclisul Protopopiatului Daciei Ripensis.

Tot în această zi Parohia Ortodoxă Română din Negotin a primit încă un credicios prin Taina Sfântului Botez oficiată înainte de Sfânta Liturghie.

Comentarii

comentarii