“Identitate bănăţeană” – O expozitie de suflet la Consiliul Judetean

Consiliului Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Direcția de Evidență a Persoanei Județului Caraș-Severin și Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale ale Romaniei organizează luni, 31 octombrie 2016, vernisajul expoziţiei “Identitate bănăţeană” ce va avea loc cu ocazia Zilei Arhivelor (185 de ani de la înfiinţarea Arhivelor în Ţara Românească).

Manifestarea va fi organizată în foaierul sălii de ședințe a Palatului Administrativ cu începere de la ora 11:30 și va fi urmată de ședința ordinară a forului județean.

Expoziția va include reproduceri ale registrelor parohiale ale botezaţilor, căsătoriţilor şi decedaţilor de la confesiunile care au existat pe raza actualului judeţ Caraş-Severin, o atenţie deosebită fiind acordată celor mai vechi înregistrări – 1725 pentru religia romano-catolică şi 1774 pentru cea ortodoxă-română.

De asemenea, vor fi omagiate personalități precum: revoluţionarul Eftimie Murgu, protopresbiterul Nicolae Stoica de Haţeg, generalul Traian Doda, generalul Ioan Dragalina sau ţăranul gazetar Petru Oancea.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments