In memoriam Veliscu Boldea – Un mare coregraf al Banatului VIDEO

Maestrul coregraf Velişcu Boldea, de numele căruia se leagă înfiinţarea mai multor ansambluri folclorice din Banat, a fost omagiat la Reşiţa printr-un festival ce-i poartă numele. Manifestarea a ajuns, anul acesta, la cea de-a 12-a ediţie.
Festivalul dedicat memoriei lui Velișcu Boldea a debutat în Sala Festivă a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu“cu simpozionul intitulat „Întâmplări şi amintiri cu Velişcu Boldea“ la care au participat oameni de cultură și foști colaboratori ai celui omagiat. Manifestarea va continua cu spectacolul folcloric „Caraş Binecuvântat“ din data de 20 februarie 2019 va avea loc în Sala Casei de Cultură „George Suru“ Caransebeş, ora 17.00.
https://youtu.be/pNnSiJT_Qhc
Cu această ocazie, a fost dezvelit un bust al lui Velișcu Boldea realizat artistul Dorul Vășiuți, dar și cartea ,,În Memoria Velișcu Boldea” care conține interviuri, impresii și amintiri ale celor care l-au cunoscut sau au lucrat cu Velișcu Boldea. Momentul a fost însoțit de un recital de pian al unuia dintre elevii școlii de Arte și meserii Ion Românu.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria Caransebeş, Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu“ Reșița și Casa de Cultură „George Suru“ Caransebeş

Comentarii

comentarii