Incepem saptamana cu: Tarta de cartofi cu carne de pui si legume

Ingrediente:

piure de cartofi
50 gr branza de oi
1 ou
sare, piper

200 gr carne de pui fiarta ( pulpe sau piept de pui )
1 ceapa mica
1 morcov mic
1/2 ardei rosu gras
2 catei de usturoi
100 gr rosii taiate cuburi in suc propriu
sare, piper
ulei
50 gr branza de oi / cascaval

1 lingura ulei
30 gr pesmet

Preparare:

                etapa 1
Se curata legumele si se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Morcovul se rade pe razatoare cu ochiul mic.
Ardeiul se taie cubulete si branza se da pe razatoare.
etapa 2
Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, apoi se adauga morcovul ras si se lasa pana ce se inmoaie.
Adaugam ardeiul taiat si usturoiul si mai lasam 2-3 min.
Apoi adaugam carnea taiata cubulete si rosiile.
Condimentam cu sare si piper si lasam sa scada cca 10 min.
etapa 3
Intre timp, piureul se amesteca cu 50 gr branza de oi rasa si oul batut. Condimentam cu sare si piper , apoi intindem, intr-un vas termorezistent tapetat cu pesmet.
etapa 4
Deasupra se intinde umplutura si se presara cu cascaval sau branza.
Se introduce in cuptor si se lasa pana ce capata o crusta aurie, cca 30-40 min.
culinar.ro

Comentarii

comentarii