Incursiune în laboratorul de creație lui Miahai Eminescu VIDEO

Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu și totodată Ziua Culturii Naționale a fost marcată și în Caraș-Severin. Biblioteca Județeană Paul Iorgovici lansat proiectul „Incursiune în laboratorul de creație lui Miahai Eminescu”.
Sub motoul „EMINESCU ȘI ROMÂNIA: O DESCOPERIRE PERMANENTĂ” Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș -Severin a marcat cei 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale , lansând proiectul „Incursiune în laboratorul de creație al Poetului, prin intermediul manuscriselor Mihai Eminescu”. Primul poem analizat a fost „La steaua”. Tinerii de la Colegiul Național Diaconovici Tietz împreună cu criticul literar Ada D. Cruceanu au analizat diferitele variante ale textului.

La acțiune a participat şi poetul Octavian Doclin care a recitat atât din Eminescu cât și din creațiile proprii și a vorbit despre cât de important este și ar trebui să fie Eminescu în conștiința tinerilor scriitori.

Acțiunile dedicate lui Mihai Eminescu vor continua și mâine când elevii de la Colegiul Național Diaconovici Tietz vor avea parte de o lecției interactiva cu tema ”Poetul național Mihai Eminescu: Creația sa poetică în română și germană” dar și de o expoziției filatelică „Mihai Eminescu“, cu exponate din colecția Doina și Gustav Hlinka. Joi, 17 ianuarie 2019, ora 17.00, Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ Reşiţa când va avea loc prezentarea cărții-album „Monumentele Mihai Eminescu”, de Gheorghe Jurma, Erwin Josef Ţigla, Reșița,

Comentarii

comentarii