Cultural

ÎNSCRIERI LA MARATONUL TEATRULUI INDEPENDENT – EDIŢIA A DOUA

Dragi colegi actori, regizori, membri de asociaţii culturale, freelanceri din toate părţile! Au început înscrierile pentru a doua ediţie a Maratonului Teatrului Independent!
Asociaţia TEATRUL.RO are plăcerea să anunțe organizarea în perioada 10-16 Septembrie 2012 a Maratonului Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe”, Ediția a Doua.
Dacă aveţi o producţie teatrală profesionistă şi independentă care se joacă deja (data premierei ar trebui să fie cel târziu 20 august 2012), sunteţi invitaţi să vă înscrieţi la Maraton. Vă rugăm să difuzați mai departe informațiile de mai jos prin toate mijloacele de care dispuneți.

A. Obiective și Program de Desfășurare:
Maratonul Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe” își propune să promoveze Teatrul Independent din București și din țară – artiști, producători, spații de joc – prin realizarea unei selecții din cele mai valoroase spectacole independente.
Aceasta va cuprinde cele mai bune producții din toate genurile artelor spectacolului (teatru clasic și contemporan, teatru-social, teatru-dans). Festivalul se va desfășura de-a lungul a șapte zile, începând cu orele 17.00 și până târziu în noapte. Programul va fi astfel conceput încât să nu existe suprapuneri orare între spectacolele desfășurate în spații diferite.
Ne propunem ca în acest fel să promovăm puternic spațiile alternative pentru teatru din București, instituțiile și trupele independente, dar mai ales artiștii care lucrează în acest mediu.
Festivalul va cuprinde o secțiune ”Off” cu cele mai valoroase spectacole ale Școlilor de Teatru din București și din țară. Acestea vor fi scoase din contextul școlii și prezentate publicului larg pe scenele independente ca spectacole împlinite, și nu ca examene școlare.
În finalul Festivalului vom acorda, pe baza notelor publicului, cinci premii: Cel Mai Bun Spectacol, Cel Mai Bun Spațiu pentru Teatru, Cel Mai Bun Actor, Cea Mai Bună Actriță, Cea Mai Bună Scenotehnică (Decor, Costume).

B. Înscriere și Condiții de Participare:
La Festival se poate înscrie orice spectacol care NU este produs de un Teatru de Stat, indiferent de sursa de finațare a producătorului independent (sponsorizări, eforturi proprii, programe de finanțare accesate). Formularul de Înscriere vă va fi trimis pe mail şi va fi disponibil şi pe site, www.teatrul.ro. Vă rugăm să ne solicitați pe mail orice alte date suplimentare.
Înscrierea presupune automat angajamentul pentru condițiile de desfășurare ale Festivalului:
– În vederea selecției producătorul spectacolului va realiza toate demersurile pentru ca organizatorii să poată viziona spectacolul până la data de 20 August 2012, iar dacă acest lucru nu va fi posibil va pune la dispoziția o înregistrare video integrală a spectacolului. Spectacolele vizionate vor avea prioritate în fața celor înregistrate.
– Organizatorii vor suporta toate costurile legate de plata artiștilor, precum și costuri colaterale (transport, cazare, masă) – acolo unde este cazul; echipa spectacolului va avea responsabilitatea condițiilor tehnice, împreună cu teatrul-gazdă desemnat.
– Durata recomandata a Producțiilor este între 45 de minute și 2 ore.
Organizatorii vor opera o selecție pe criterii calitative. Înscrierea nu presupune automat și participarea în cadrul Festivalului.

Spor la înscrieri!

C. Calendarul Proiectului:
– 20 Iulie – 20 August 2012: inscrierea participantilor;
– 25 Iulie – 25 August 2012: vizionarea spectacolelor și selecția acestora;
– 26 August – 09 Septembrie: realizarea Programului Festivalului și promovarea acestuia;
– 10 – 16 Septembrie 2012: Maratonul Teatrului Indepedent, Ediția a Doua în București.

D. Finanțatori și Parteneri:
A.F.C.N. – Administrația Fondului Cultural Național
UNITER
ARCUB
Teatrul Metropolis
U.N.A.T.C. ”I.L. Caragiale”
Librăriile ”Diverta”
Godot Cafe-Teatru
Unteatru
Teatrul Fără Frontiere
Radio România Cultural
Teatrul ”Arca” – Club La Scena
….. și toți ceilalți prieteni din Teatrul Independent – vă așteptăm în Festival!

E. Contact
Maratonul Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe” este un proiect cultural independent al Asociaţiei „TEATRUL.RO”.
C.I.F. Asociatie: 18800294
Telefon contact: Radu Popescu (director de proiect) – 0724 / 255.152
Alec Secăreanu – 0744/707.861
Cristina Găvruş – 0758/38.54.54
Fax: 031 805 54 05
Cod IBAN : RO56 FNNB 0009 0237 5829 RO02, deschis la Credit Europe Bank – Sucursala Unirea
Sediu social: Intr. Securei nr.1, sector 2, Bucureşti
Adresa de Corespondență: Str. Foișorului Nr. 160, Sector 3, BUCUREȘTI
Website : www.TEATRUL.RO
E-mail: contact@teatrul.ro, radu.popescu@teatrul.ro

Comentarii

comentarii