Leacuri naturiste cu miere pentru constipatie
Orice medic iti va spune ca, pentru constipatie, cel mai bine este sa mananci o lingurita cu miere pe stomacul gol. Daca acest remediu nu functioneaza, poti incerca si alte leacuri cu miere pentru constipatie.
Tratament pentru constipatie cu miere si mere
Lasa de seara pana dimineata un pahar cu apa pe masa. Dimineata bea, paharul cu apa calduta, pe stomacul gol. Amesteca apoi un mar dat pe razatoare, doua lingurite cu miere si in jur de o lingura de tarata, atat cat preparatul sa ramana moale. Fa acest tratament pentru constipatie pana cand reusesti sa ai scaun in mod regulat.
Tratament pentru constipatie cu prune uscate si miere
Spala jumatate de kilogram de prune uscate si pune-le la fiert, ca pentru compot. Dupa ce prunele au fiert, scoate samburii si da-le prin masina de tocat. Masoara cantitatea de pasta de prune obtinuta si amestec-o cu o cantitate egala de miere. Pune pasta intr-un borcan, pe care il vei pastra la frigider. Ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.
Tratament pentru constipatie cu miere si lamaie
Imediat ce te trezesti, pe stomacul gol, bea o cana de apa calda in care ai diluat o lingurita de miere si zeama de la jumatate de lamaie. Acest amestec este un remediu minunat impotriva constipatiei, deoarece faciliteaza tranzitul intestinal, stimuleaza productia de mucus intestinal si hidrateaza colonul.
Citește și
Sedentarismul si alimentatia nepotrivita iti fac probleme din ce in ce mai des. Tranzitul intestinal este incetinit, te doare burta si esti balonat tot timpul. Constipatia este o problema pentru multe persoane. Care sunt cele mai bune remedii naturale pentru constipatie, fie ca este ocazionala sau cronica.
1. Ulei de masline
Uleiul de masline este bogat in acid oleic, care stimuleaza producerea bilei si asigura o buna functionare a digestiei. Dimineata, pe stomacul gol, ia o lingura de ulei de masline extra-virgin. Daca ti se pare prea gretos, poti pune suc de lamaie si un praf de sare.
De asemenea, introdu ulei de masline in alimentaia zilnica, pentru a-ti asigura un bun tranzit intestinal.
2. Clorura de magneziu, ridiche neagra si ceaiuri laxative
Cand suferi de constipatie este obligatoriu sa consumi multe lichide, mai ales dimineata, pe stomacul gol. Este recomandata apa minerala cu magneziu, care are efecte remarcabile in caz de constipatie.
Atunci cand suferi de o constipatie usoara, bea zilnic unul-doua pahare de solutie de clorura de magneziu. Solutia de face din 20 g de clorura de magneziu la un litru de apa. Pentru a regla toate functiile intestinale, bea cate un pahar de solutie zilnic, timp de cateva saptamani.
Florile de nalba sunt folosite in tratamentul simptomatic al constipatiei. Infuzeaza 10-15 g de flori de nalba intr-un litru de apa. Strecoara si bea 3-4 cani de infuzie zilnic.
Rozmarinul actioneaza asupra functionarii vezicii biliare. Dupa fiecare masa, bea o infuzie facuta dintr-o lingura de frunze de rozmarin uscate intr-o cana de apa.
Ridichea neagra stimuleaza contractiile intestinale, favorizand eliminarea scaunului. Fa suc de radacina de ridiche neagra si dilueaza o lingura intr-un pahar cu apa. Bea trei pahare de suc de ridiche neagra pe zi, ca sa ai un tranzit intestinal bun.
Si sucurile de fructe faciliteaza tranzitul. Cele mai bune efecte le au sucurile de cirese, portocale, mere, prune si struguri. Vorbim, desigur, de sucurile naturale, facute in casa.
Citeste si Tot ce trebuie sa stii despre sucurile de fructe si legume
3. Apa de prune
O alimentatie adecvata te poate scapa de constipatie. Consuma alimente bogate in fibre. Fibrele solubile se transforma in gel in intestin si inmoaie scaunul.
Cele mai bune sunt prunele, care au in jur de 1 g de fibre pe fruct. Ele contin si un laxativ natural, difenilisatina, care stimuleaza contractiile intestinale. Pune doua prune uscate intr-un pahar cu apa si lasa-le peste noapte. Dimineata, mananca prunele si bea apa in care au stat la inmuiat.
Legumele cele mai bogate in fibre sunt spanacul, prazul, salata verde, sparanghelul, vinetele, broccoli, morcovii, telina, varza, dovleceii si mazarea. Sunt recomandate si leguminoasele: fasole, linte; oleaginoasele: nuci, migdale, alune de padure si cerealele integrale: ovaz, secara.
Fructele cele mai bogate in fibre sunt: portocalele, prunele uscate, smochinele, prunele, stafidele, caisele uscate, ciresele, zmeura, piersicile si merele.