Legumicultoarea Claudia Gross din Berzovia, a dat lovitura pe internet VIDEO

Claudia Gross este o agricultoare din localitatea Berzovia din Caras Severin care poate spune că a ,,în afacerea pe care o are, ea a dat lovitura pe internet”. Ea este producator de legume și flori, are 4 sere și întreaga producție si-o vinde pe internet ,,pe piața virtuală”. În acest fel, Claudia nu aruncă nici un gram de marfă.

Anul acesta, Claudia Gross a plantat 16 soiuri de roșii – de la ,,cireșele negre” si până la roșii ananas sau cele românești de 1 kg bucata. Ea mai cultivă pătrunjel, țelină și castraveți, dar în cantități mult mai mici. Mai mult pentru consumul propriu și pentru apropiați. În rest, aproape 90% din afacere este axată pe producția de roșii.     

Faima a atacat puternic mediul on-line și faima i s-a răspândit  repede. Asta datorită faptului că nu a făcut rabat de la calitate iar tratamentele fitosanitare sunt limitate la strictul necesar. Cât despre agricultura ecologică – Claudia spune că aceasta este aproape ca inexistentă fiindcă cerințele unei asemenea culturi sunt aproape imposibil de respectat.

Datorită calității și gustului pe care le au produsele sale, femeia își vinde toată producția pe internet. La început a pornit cu cantități mici, iar acum la  ajuns la comenzi de mai multe kilograme la un colet. Alți cumpărători vin și cumpără direct de la ușa serelor.

Claudia lucrează singură în sere, este autodidact, își produce singură răsadurile și își ia ajutoare plătite cu ziua doar în perioada plantării în sere. În timpul vacantei, o mai ajuta cei doi copii ai săi care au 16 si 17 ani.

Pasiunea Claudiei pentru legumicultură a pornit din dorința de a avea o ocupație. Ea a lucrat mai mulți ani în Germania în agricultură, dar nu la roșii. Apoi când a venit acasă pentru copiii care au început școala. Printre alte activități casnice, Claudia a început cu o se4ră, apoi în anul următor a mai făcut încă una. Acum are 4 sere. A pornit cu semințele găsite pe piață și în fiecare an a mai adăugat alte soiuri. Majoritatea soiuri românești. Toate alese pentru gustul și aspectul lor.

Prețul unui kg de roșii este ca la piață – acum 7 lei. Claudia spune că este foarte mulțumită de ceea ce face și câștig. Ea a accesat programul ,,Tomata,, de la apariția sa și până în prezent.   

 

Comentarii

comentarii