Liceul T Dragalina editia a IV a a Concursului Noi suntem români

Vineri, 28 noiembrie 2014, în Sala festivă a Liceului Teoretic General Dragalina a avut loc editia a IV- a a Concursului Noi suntem români, dedicat sărbătoririi zilei nationale a României. Concursul încheie în acest an si activităţile din cadrul Festivalului sanselor tale,desfăsurate în intervalul 24-28 noiembrie.

In deschiderea concursului, prezentatorii: Naomi Sfercoci, Daria Clepan si Vlad Ediţoiu au amintit participantilor, peste 200,importanţa zilei de 1 Decembrie, iar corul liceului ,Aurora, condus de doamna profesoară Zainea Cristina, a intonat imnul naţional.
Corul Aurora a prezentat apoi, în premieră, celor prezenţi, câteva creaţii pregătite pentru spectacolul de Crăciun, acompaniamentul la chitară fiind asigurat de profesorii: Bogdan Nicolaevici si Mihael Lazarov.

Ca în fiecare an, concursul a avut trei sectiuni: Creaţie literară, Creaţie plastică si Moment artistic, obiectivul principal fiind promovarea imaginii ţării noastre si demonstrarea mândriei de a fi român.

La sectiunea Creatie literară, premiul trei a revenit elevului Negru Bogdan , clasa a VI- a si elevei Cean din ciclul primar .Premiul doi s- a acordat elevei Gherman Oana, din clasa a VIII- a ,iar premiul I , elevului Ediţoiu Vlad ,clasa a IX-a filologie şi elevei Daria Ion din clasa a II-a.

La sectiunea Creatii plastice, pe primul loc s-a clasat eleva Dragomanu Anca, din clasa a XI-a SN1, pe locul doi- Băcilă Florina, iar pe locul trei-Guiman Ioan Vergilius ,clasa a VIII-a.

Juriul a fost pus în dificultate la secţiunea Moment artistic, elevii si profesorii liceului nostru dovedindu-se foarte talentati. S-au aliniat la start nu mai putin de 12 echipaje.

Astfel, clasele primare, sub îndrumarea doamnelor învăţătoare :Gabriela Lăpusnianu, Mirela Dragoş, Creţu Livia, Ildiko Stoenescu au prezentat o sezătoare din Banat. Clasa a VI-a , coordonată de dl profesor diriginte Imbri Bogdan a sustinut un moment artistic numit Să ne unim cu ţara! O echipă de elevi din clasa a VII-a ,pregătită de doamna profesor de limba si literatura română, Ediţoiu Cornelia, a prezentat o adaptare după volumul de povestiri sadovenian, numită Hanu Ancuţei. Clasa a IX a Sn, coordonată de profesorul dirigintele Maria Ogrin, a sustinut momentul poetico-muzical Marea Unire.Trupa Trubadurii a clasei a IX-a F a prezentat sceneta Goşci dă dzîua ţării, în regia profesoarei de limba si literatura română, Tepeneu Alideia. Clasa a X a F a prezentat tot o scenetă :Să-I şcolim la bătrâneţă în regia profesorului diriginte, Brânzei Luminiţa. Un moment liric au sustinut 5 elevi din clasa a X- a Matematică- informatică, coordonati de profesorul diriginte, Ediţoiu Cornelia. Patru elevi din clasa a XI- a F, îndrumaţi de profesorul diriginte Mirela Milotin, au prezentat un moment folkloric, un brâu din Banat, iar alti doi elevi, Fodor Vlad si Enache Flavius, din aceeasi clasă, unul lyric.

Tot o sezătoare au prezentat si elevii clasei a XI- a Sn 2, coordonati de profesorul diriginte, Ana Negru.

Clasa a XII-a F, coordonată de doamna profesor de istorie, Lenuţa Mutascu, a prezentat momentul artistic numit Unirea, iar clasa a XIIa I2, coordonată de profesorul diriginte Oana Duca, sceneta Povestea bunicii.

După deliberări, juriul a decis ca premiile , constând în diplome, căni înscriptionate, medalii si ceasuri să se acorde astfel:
Mentiune-claselor : a X-a MI, a IX-a SN si a XI -a SN 2
Premiul III-claselor: a XI-a F(dans), a XII-a F si aVI-a
Premiul II- claselor: I_-IV, a XII-a I2 si XI-a F( moment lyric)
Premiul I-claselor:a IX-a F, a X -a F si aVII-a

Concursul a fost o reusită având în vedere entuziasmul, numărul participanţilor si al premiilor acordate. De la an la an, echipele sunt tot mai creative şi demonstrează că patriotismul ne uneşte, nu e ceva demodat ci dimpotrivă ne inspiră.

Prof. Ediţoiu Cornelia

Comentarii

comentarii