Luati aminte la acest fenomenal discurs tinut vreodata

Ii apartine unui geniu al filmului mut. Si lucrurile extraordinare legate de acest discurs nu se opresc aici. Filmul este prima creatie „vorbita” a omului care il intruchipeaza pe orator. In epoca, a fost printre cele mai urmarite filme si s-a bucurat de un succes comercial considerabil. Dincolo de orice, insa, discursul pe care vi-l prezentam mai jos ramane o incununare a artei oratorice si un exemplu viu al faptului ca filmul este cel mai bun mijloc de a transmite emotie.

[youtube id=” QKgNQPD9GJU”]

Potrivit Wikipedia, Dictatorul (The Great Dictator) este un film regizat de catre Charles Chaplin, care joaca si rolul principal. Lansat pe marele ecran la data de 15 octombrie 1940, filmul este o satira a lui Adolf Hitler si a nazismului.

Filmul lui Chaplin este exceptional mai ales pentru acea perioada (1940), cand Statele Unite ale Americii nu se aflau înca în razboi cu Germania nazista, mai ales datorita faptului ca este o satira curajoasa de condamnare a lui Hitler si a naziamului si de asemenea pentru portretizarea persecutiilor la adresa evreilor din Europa.

El este celebru atat datorita faptului ca este primul film „vorbit” al lui Chaplin, cat si datorita succesului sau comercial foarte mare.
preluare avocatnet.ro

Comentarii

comentarii