Lumea teatrului reşiţean este în doliu: a plecat la ceruri maestrul Ovidiu Cristea

mastiActor de renume al scenei reşiţene, Ovidiu Cristea, a trecut la cele veşnice. Omul Ovidiu Cristea a trăit liniştit şi retras în ultimii ani ai vieţii sale. A păşit cu fruntea sus şi cu semeţie pe scena Teatrului de Stat din Reşiţa în tinereţe ca actor, şi l-a părăsit în urmă cu mulţi ani ca director.

OVIDIU CRISTEA a fost truditor al scândurii şi director al institutiei carasene de teatru. Printre cele mai remarcabile roluri care i-au consolidat notorietatea au fost cele din spectacolele: ,,FERNANDO KRAPP MI-A TRIMIS ACEASTA SCRISOARE” unde a jucat, alături de un alt mare dispărut: George Drăgulescu. Să nu uităm de ,,VIZITA BATRANEI DOAMNE” – spectacol de mare tinută, dar jucat mult prea putin.
Dupa revolutie, a adunat si injghebat o trupa de actori care a ridicat standardul teatrului resitean. El i-a adus pe mai tinerii săi colegi Dan Mirea, Marika Herman, Constantin Bery. Ovidiu Cristea a contribuit prin daruirea sa la mentinerea unui spirit rafinat a tot ceea ce inseamna valoare si prestanta a teatrului resitean la nivel local si national. A fost si a ramas un punct de referinta pentru oamenii de teatru si spectatorii din Banatul de Munte. Acum este lângă alţi mari artişti reşiţeni care joacă probabil scene de teatru îngerilor. Îi pomenim aici pe George Dragulescu, Gheorghe Valceanu, Guta Alexandrescu, Coca Mihalace, Vasile Balu, Aura Ramniceanu, Gheorghe Urlica şi câţi or mai fi fost.
Ovidiu Cristea, maestre, Dumnezeu să te odihnească în pace iar somnul să îţi fie lin ca în poezia lui Eminescu.
Un material scris cu ajutorul Ancăi Bălălău

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Lumea teatrului reşiţean este în doliu: a plecat la ceruri maestrul Ovidiu Cristea

 • 29 august 2013 la 9:57
  Permalink

  Oricum, chiar daca nu va intereseaza adevarul, aflati: Constantin Bery si Marica Herman au fost PRIMITI la Resita de un cu totul alt Director pe numele sau Alexandru Barsescu.
  Nu sunteti bine informata madane Balalau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 16 august 2013 la 12:38
  Permalink

  Dumnezeu sa-l ierte !
  Este cineva vinovat pentru ca spectacolul Vizita batranei doamne s-a jucat atat de putin? Asta este Resita….Constatam stimata A. Balalau ca nu ratati nici o ocazie de- a improsca cu noroi oameni care au facut ceva pentru teatrul resitean. Directorul sub care s-a montat acest spectacol, cu adevarat exceptional, are si el un merit si nu credem ca era momentul de-a trimite sageti otravite. Nu credem nici ca ati cunoscut cu adevarat situatia teatrului resitean din acea perioada.Vorbiti numai despre ceea ce ati trait! Pe viitor fiti mai informata inainte de a scrie si renuntati la ura!

Comentariile sunt închise.