Mafia vaccinurilor se pregătește să le ia copiii români care refuză vaccinarea

Părinții care refuză să își vaccineze copiii vor trebuie să dea explicații în fața unei comisii din județul din care provin, iar dacă după aceea nu consimt să vaccineze copilul, se va aplica legea Protecției Copilului, a declarat directorul în cadrul Ministerului Sănătății Amelia Șerban la emisiunea „24 de minute”

Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță”, a spus Amalia Șerban.

Noul proiect de lege prevede o mai bună ținere a evidenței copiilor vaccinați și o implicare mai mare din partea medicilor de familie. După ce va intra în vigoare, toți medicii care vaccinează copii vor fi obligați să îi înregistreze în registrul electronic al vaccinurilor.

De asemenea, chiar dacă vacinurile pentru copii sunt numite „obligatorii” ele reprezintă doar o recomandare în prezent, însă, dacă această lege va intra în vigoare vacinarea copilului va deveni obligatorie cu adevărat, a atras atenția Amelia Șerban.

Totodată, potrivit acestui proiect de lege, Statul își va asuma obligația de a asigura un stoc de vaccinuri pentru cel puțin un an, pentru a se evita situația în care medicii rămân fără vaccin.

Amelia Șerban a declarat și că părinții vor întâmpina dificultăți în a-și înscrie copiii la grădiniță și la școală dacă nu îi vaccinează.

„Copiii nu vor putea intra în colectivități dacă nu vor face dovada vaccinării complete conform schemei. Nu va fi restricționat accesului copilului la educație. Se va merge la comisia județeană, iar părintele va primi termen de un an să își vaccineze copilul”, a spus directorul din cadrul Ministerului Sănătății.

De asemenea, Amalia Șerban a precizat că noul proiect de lege prevede că Statul îi va despăgubi pe părinții ai căror copii au suferit reacții adverse grave în urma vaccinării.

sursa: http://social-media-romania.eu/

Comentarii

comentarii

One thought on “Mafia vaccinurilor se pregătește să le ia copiii români care refuză vaccinarea

  1. Foarte bine, sa fie vaccinati! A inceput deja o isterie a parintilor care se opun vaccinarii similare cu cei care sistineau religia in fata evolutiei stiintifice. Au aparut o sumedenie de site-uri care sustin o adevarata campanie nejustificata impotriva vaccinurilor, drept pentru care rezultatul final: eu stau in casa la 37 de ani bolnav de varicela deoarece o retardata de mama a refuzat sa isi vaccineze copilul! Daca as avea copil si in clasa acestuia ar fi un copil al carui parinte refuza sa il vaccineze, as avea grija ca acea familie sa se mute in padure, nu sa fie un pericol pentru copilul meu! Civilizatia este pentru oamenii care o accepta, cine vrea sa traiasca „natural”, exista padurea… dar vreau sa le amintesc ca in comuna primitiva se traia natural, iar media de varsta era de 20, 25 de ani

Comments are closed.