Malurile Dunării atacate de jandarmi, pompieri și polițiștii de frontieră alături de Prefectură

_IMG2073În fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), se serbează Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia (Bulgaria).
Cu acest prilej, miercuri, 25 iunie 2014, la iniţiativa Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, se va desfăşura, începând cu ora 10.00, o acţiune de salubrizare a malurilor Dunării, în zona extravilană comunei Socol, în aval de vărsarea râului Nera în Dunăre. Parteneri ai aceste iniţiative sunt Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, Primăria Socol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.
Acţiunea are ca scop înlăturarea deşeurilor depuse pe malul fluviului ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din ultima perioadă şi, totodată, urmăreşte să atragă atenţia asupra importanţei deosebite pe care o au conştientizarea şi participarea populaţiei la eforturile de conservare a fluviului Dunărea.
Manifestările dedicate Zilei Dunării se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa.

Comentarii

comentarii