VIDEO Abuzuri, rețineri și amenzi de mii de lei pentru manifestanții de la Marșul pentru păduri

Abuzuri, rețineri și amenzi de mii de lei pentru manifestanții de la Marșul pentru păduri. Manifestația pentru salvarea pădurilor României din Piața Universității s-a derulat cu o serie de abuzuri din partea forțelor de ordine. Primii manifestanți sosiți la fântâna din Piața Universității au fost legitimiți și intimidați de jandarmi, fiind sfătuiți să părăsească zona pentru că participă la o adunare ilegală. Odată cu venirea unui val mare de manifestanți jandarmii au făcut pasul înapoi și au format cordoane înconjurând Piața Universității.

[youtube id=”phIyFEFkQXk”]

Deși manifestanții au avut o atitudine pașnică jandarmii au continuat cu abuzurile și intimidările. Activiștii de mediu au scandat împotriva tuturor partidelor politice și a mafiei transpartinice care a defrișat zeci de mii de hectare de pădure în ultimii 25 de ani.

„Toate partidele ne-au tăiat pădurile” , „Nu corporația face legislația”, „Afară, afară cu Schweighofer din țară”, „Securiștii, securiștii”, „Afară, afară cu mafia din țară”, „Uniți salvăm pădurile”, „Jandarmeria apără hoția”, „România stat polițienesc”, au scandat manifestanții din Piața Universității.

Jandarmeria a folosit în premieră asupra celor 500 de manifestanți un dispozitiv, numit LRAD-Long Range Acoustic Device, care provoacă o durere infernală în urechi, un sentiment inexplixabil de panică, precum și diverse tulburări psihice. Jandarmeria Română dă dovadă încă o dată de incompetență și face un abuz asupra cetățenilor. Atragem atenția asupra faptului că multe persoane au fost însoțite de copii minori, chiar de câțiva anișori.

Complicatul sistem acustic nu a avut un efect foarte puternic asupra manifestanților, dar te lasă cu o migrenă serioasă la câteva ore după ce ești bombardat cu ultrasunete. Specialiștii în domeniu spun că în cazul în care se modifică parametrii de funcționare ai dispozitivului LRAD, acesta poate provoca paralizie musculară și chiar inconștiență.

Ordinul de dispersare a manifestanților a fost dat de însuși generalul Gabriel Oprea, potrivit mărturiei unui jandarm sub anonimat. Mai multe persoane au fost reținute și duse la secție printre care și un jurnalist, colega noastră Cristina Melnic, care filma abuzurile Jandarmeriei Române. Persoanele reținute au primit amenzi cuprinse între 1000 și 2500 de lei. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite și a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca. Medicii au declarat că ar putea avea o fractură costală și i se vor face mai multe analize la spital.

După seria de violențe, o tânără a cântat la vioară în solidaritate cu oamenii care cer stoparea defrișărilor abuzive. Probabil de astfel de oameni se tem politicienii corupți, de cetățeni cu un nivel intelectual peste medie, de oameni care iau atitudine împotriva a tot ce merge prost în țara asta.

[youtube id=”oj1eS0OkAu0″]

Evenimentele din Piața Universității ne arată faptul că România este o țară unde securiștii încă dictează chiar dacă au trecut 25 de ani de la revoluție. Mafia transpartinică a creat un aparat represiv pentru intimidarea cetățenilor care au curajul să își ceară drepturile în stradă.

Ministerul de Interne a plătit zeci de mii de euro pentru un dispozitiv LRAD utilizat la dispersarea protestatarilor, în loc să acționeze împotriva mafiei lemnului care își face de cap prin pădurile României.

Preluare presalibera.net Citeste mai multe aici: http://www.presalibera.net/fotovideo-abuzuri-retineri-si-amenzi-de-mii-de-lei-pentru-manifestantii-de-la-marsul-pentru-paduri_1828705.html

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „VIDEO Abuzuri, rețineri și amenzi de mii de lei pentru manifestanții de la Marșul pentru păduri

  • 11 iunie 2015 la 2:43
    Permalink

    Nu vă puteţi aştepta la altceva de la poliţia politică capitalistă.

Comentariile sunt închise.