Marcel Vela: ,,Dupa 24 de ani, PNL este parte din modernizarea României”!

DSC06582Acum 24 de ani, in ianuarie 1990, un grup de vechi militanti liberali au decis reluarea activitatii celui mai vechi partid din Romania – Partidul National Liberal.
Printre cei care au repus bazele formațiunii liberale s-au numărat Dan Amedeo Lăzărescu, Nicolae Enescu, I.V.Săndulescu, precum și Radu Câmpeanu, primul președinte postcomunist al PNL. În primele zile ale anului 1990, Partidul National Liberal din Romania s-a reînregistrat ca partid și a început o nouă etapă din existența sa politică.
Sunt onorat de faptul ca m-am numarat printre cei ce am aderat la PNL la inceputul acelui tumultos an 1990, cand alaturi de multi tineri, colegi de generatie, am devenit impreuna cu seniorii partidului fondatorii filialei din judetul Caras Severin.
Importanta PNL in istorie si in faurirea Romaniei Mari, rolul liberalilor in prima modernizare a Romaniei din perioada interbelica, dar si traditia celor care in Banat au intemeiat rezistenta anticomunista au fost motivele deciziei mele de acum 24 de ani.
Dupa ce partidul a traversat o perioada grea, sub conducerea lui Mircea Ionescu Quintus, in interiorul PNL s-a inceput unificarea tuturor fortelor liberale din Romania.
In aceaste timpuri, in care suntem contemporani cu totii, PNL a devenit tot el, partidul ce a inceput a doua modernizare a Romaniei in perioada guvernarii liberale din perioada 2005-2008.
Sub presedintia lui Crin Antonescu PNL, devine incepand cu anul 2009 un partid major pe scena politica si prin crearea USL din 2011 se pun bazele readucerii Romaniei la normalitate si la o democratie autentica odata cu revenirea la guvernare in 2012.
La acest moment aniversar, nu pot sa nu-l amintesc pe primul presedinte al PNL Caras Severin – Caius Petric, dizident anticomunist si sa aduc un omagiu tuturor veteranilor interbelici care ne-au transmis multe din experienta si rezistenta lor.
Astazi, la nivel national PNL reprezinta Dreapta Romaneasca. Totodata, in proiectul politic al Uniunii Social Liberale este parte in actul de guvernare pentru reforma economica si iesirea Romaniei din criza in care a intrat intre anii 2008-2012, dar si pentru modernizarea legislativa si alinierea democratica si constitutionala a Romaniei la valorile Uniunii Europene.
Aici, in Banat, PNL Caras-Severin a devenit principalul partid politic al judetului si este recunoscut la nivel national ca o filiala reprezentativa cu doi vicepresedinti in Biroul National, precum si apreciat pentru intreaga activitatea a alesilor locali din judet, cat si a reprezentantilor guvernamentali de la nivel central, regional si judetean.
Le multumesc colegilor din Biroul Teritorial si tuturor camarazilor din organizatiile comunale, orasenesti si municipale pentru crezul lor si pentru implicarea politica din ultimii ani.
La multi ani PNL, impreuna pentru Banat si Romania !

Ion Marcel Vela,
Presedinte al Filialei Partidului National Liberal Caras-Severin

Comentarii

comentarii