Marcel Vela: PNL vrea mai mulți profesioniști în organigramele consiliilor locale

Modificarea legii incompatibilității și legea salarizării personalului din primării au fost printre propunerile legislative inițiate de către PNL care vin să susțină buna funcționare a administrațiilor locale.

Co-președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a precizat într-o conferință de presă că scopul acestor modificări legislative în privința salariilor celor din administrațiile locale este acela de a atrage profesioniști în acest sector. De asemenea, Vela s-a referit și la calitatea serviciului public în administrația locală care lasă de dorit tocmai că nu există salarii atractive pentru angajați competenți. Prin modificările legislative propuse se prevede să rămână la latitudinea consiliilor locale volumul salarizării în primării și astfel să nu se depășească fondul de salarii alocat sau stabilit prin bugetul local.

”În prezent, trebuie să știți, sunt foarte mulți funcționari publici sau contractuali angajați în administrațiile locale care au salariul minim pe economie. Evident că la acest nivel de salarizare mulți absolvenți de facultăți preferă alte domenii sau alte joburi în țară și în străinătate. Ca liberali și prin liga aleșilor locali încercăm să modificăm, pentru binele comunităților locale până la urmă, ca să aducem cât mai mulți profesioniști în organigramele consiliilor locale”.

PNL-iștii au făcut propuneri de modificare și la nivelul legii incompatibilității și anume adoptarea unui cod al incompatibilității, un proiect legislativ care vine să schimbe situația aleșilor locali.
”Noi am decis că acest cod este benefic pentru cei care își depun candidaturile pentru anumite funcții și am propus modificarea legii 161 pe 2003 prin care primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii locale și consilii județene nu pot face parte din administrația societăților comerciale sau regiilor autonome de interes național sau local, subordonate consiliului local sau consiliului județean. Practic modificarea acestor prevederi ar putea să ajute și comunitatea pentru că ar fi interesul acestor alesi locali să se preocupe de tot ce înseamnă bunul mers al comunității din care fac parte”, a declarat deputata Valeria Schelean în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Aceste măsuri propuse de PNL fac parte dintr-un proiect legislativ care vine să faciliteze situația celor care își depun candidatura pentru anumite funcții și care la un moment dat se pot afla într-o stare de incompatibilitate. Noile propuneri legislative vin în sprijinul aleșilor locali și județeni.

Comentarii

comentarii