Mizerabilii – MIGRAAAAANŢI SAU PREA SUNT MULŢI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ

Premieră la Reșița în cea dintâi zi de festival cu o piesă menită să transmită o realitate a zilelor noastre. Prima piesă a Teatrului de Vest Reșița în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Scena ca o stradă” ce va debuta în 10 februarie și care va fi reprezentată în premieră încă din prima zi de festival este o transpunere în scenă a realității zilelor noastre. Cu un text despre oameni, nicidecum unul politic, un text recent al marelui dramaturg Matei Vișniec, în regia lui Ovidiu Caița, piesa se joacă deja în multe tări din lume, având premieră recentă în Italia și Franța.

”Mă bucur că teatrul din Reșița a marșat pe această propunere a mea și a lui Vișniec, din câte știu eu. Ceea ce e important, dincolo de faptul că Matei Vișniec este probabil cel mai jucat dramaturg român la nivel mondial, este că temele din acest spectacol sunt extrem de actuale. Din titlu vă puteți da seama, se numește ”MIGRAAAAANŢI SAU PREA SUNT MULŢI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ” vorbim despre schimbările care se întâmplă în Europa și, într-un fel, care se întâplă astăzi și la noi. Chiar dacă nu suntem în rutele principale ale migranților cred că schimbările astea ce se întămplă în Turcia, în țările de lângă noi, până în Germania, lasă o amprentă nu doar asupra Europei, ci și asupra noastră ca indivizi”, a precizat regizorul spectacolului, Ovidiu Caița.

Regizorul piesei a ținut să spună că toate aceste schimbări lasă o amprentă nu doar asupra Europei, ci și asupra oamenilor ca indivizi, iar ceea ce vrea să transmită acest spectacol este chiar reacția indivizilor, a oamenilor, în fața acestor schimbări.

”Nu este un text politic, așa cum ar părea, sau social, ci este un text despre oameni, despre felul în care evenimentele astea schimbă, sau nu schimbă, pentru că se poate întâmpla și asta, nu-i așa, identitatea fiecăruia dintre noi, împreună cu cea a Europei”, a mai spus regizorul Caița.

Comentarii

comentarii