Noul an și Revelionul- în liniștrea bisericii și în rugăciune

Biserica Sf_Anton,vedere interior05Se știe că revelionul și noaptea dintre ani, este prilejul unui și lung de distracții – de cele mai multe ori zgomotoase și cu multă agitație. Unii preferă să întâmpine noul an la local, alții în club sau chiar în piața din mijlocul orașului. Cu toate acestea, mai există și unii oameni care preferă liniștea unei biserici în locul gălăgiei de afară.
Astfel, ultima zi din an, va fi marcată de o parte a credincioşilor romano-catolici reşiţeni în liniștea bisericii și sunetul orgii. Credincioșii se vor întâlnii în biserica “Maria Zăpezii” de la ,,Poarta unu” din zona veche a orașului. Seara începe printr-o Sfântă Liturghie de mulţumire, apoi, trecerea dintre ani, va fi sărbătorită printr-o celebrare la ora 24.00, constând într-un program de rugăciuni, cântece şi lecturi din Sfânta Scriptură.
Cu toate că vorbim de biserica romano – catolică, la ceremonie sunt așteptați toți cei care- indiferent de religie- doresc să se reculeagă în liniștea și pacea bisericii.

Comentarii

comentarii