Nu mai este coadă la vamă – Minunea din vama Naidăș abia a ținut o zi, nu 7 zile ca în poveste

Vama Naidas (2)Astăzi, în Vama Naidăş, pe sensul de intrare spre România, s-au format pentru câteva ore cozi de autoturisme care te duceau cu gândul la cozile de maşini ce existau pe vremea când ,,tot românul mergea la sârbi cu marfă” – ceva de prin anii 1990-1991. Aceasta deoarece cei ce intrau în România trebuiau să completeze o declaraţie pe ditamai pagina în care trebuiau menţionate o sumedenie de lucruri.
Măsurile Direcţiei Vamale conform cărora o persoană putea în România din afară, respectiv Serbia în cazul județului nostru- doar două pachete de ţigări şi un litru de alcool, un kilogram de zahăr şi unul de fructe, dar numai o dată la şapte zile, au fost suspendate astăzi 16 noiembrie. Culmea este că măsurile fuseseră impuse în data de 15 noiembrie, adică ieri, vineri.
Ordinul respectiv spune că dacă o persoană introducea în România tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete, era obligată să completeze, la vamă, o declaraţie de bunuri fără caracter comercial. Măsura impusă vineri, a dat lucrurile peste cap în punctele vamale. În mai toate punctele de trecere a frontierei, dar mai ales Albița spre Republica Moldova sau cele cu Serbia și Ucraina -adică cele din afara UE, au existat aglomerări. În unele cazuri, timpul de așteptare pentru a intra în România a ajuns și la 12 ore.
Realizând gafa făcută, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a suspendat azi reglementările, dar asta doar până la noi ordine. Nu se lasă Statul cu una – cu două când vine vorba de a mai pune mâna pe cava bani de la contribuabil. Doar trebuiesc strânși bani la buget, anul viitor avem alegeri, nevoie cresc, domnii parlamentari mai trebuie să își aprobe ceva bani, mai o mașină nouă, mai o secretară mai tânără, fiindcă de, nevoile sunt multe. Așa, de bine de rău, oamenii ce locuiesc în zonele din apropierea granițelor, își mai aduceau o făină, mai o legumă, mai un sac de grâu, mai ceva ulei sau zahăr la prețuri mai mici. Este adevărat că se mai făcea și ceva speculă, dar este destul de greu să faci bișniță cu ulei și cartofi. Nu ne băgăm la capitolul ţigări, asta este altceva şi acolo este ,,un adevărat comandament” care se ocupă cu combaterea aceste contrabande.
Intervievat telefonic de InfoCs despre cum se desfăşoară activitatea şi traficul în Punctul de Trecere a Frontierei de la Naidăş, şeful punctului, subinspectorul de poliţie Robert Andrei, a spus că ,,au fost ceva problem de dimineaţă, dar am conlucrat foarte bine – noi cei de la Poliţia de Frontieră cu colegii de la Vamă, am reuşit să ne încadrăm în maxim 15-20 de minute la un control iar în acest moment, verificările se desfăşoară ca înainte de a intra în vigoare ordinul respectiv”.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Nu mai este coadă la vamă – Minunea din vama Naidăș abia a ținut o zi, nu 7 zile ca în poveste

  1. Ceausescu traieste prin Activul de Partid si de Stat prezent prin tov Tr. Basescu si ceilalti care paraziteaza Romania de zeci de ani. Numai ca astazi spre deosebire de 1989 avem posibilitatea sa ne informam din mai multe surse. Pile Cunostiinte Relatii nu a disparut; s-a metamorfozat. Relatiile cu Serbia sunt prioritare pentru Banat.

  2. Nu stiu ce sa zic dar eu asi propune sa închideti frontierele definitiv, sa va retrageti din UE si sa-l reînviati pe ceausescu deoarece „voi” pur si simplu nu mai sînteti normali.

Comments are closed.