O mână de ajutor pentru Serbia sinistrată din partea reșițenilor

inundatiiAvând în vedere inundaţiile cu care se confruntă Republica Serbia, o echipă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a relaţiilor internaţionale s-a deplasat joi, 22 mai 2014, în oraşele partenere (Vrsac, Veliko Gradişte, Coştei, Pancevo), pentru evaluarea situaţiei şi intervenţia de urgenţă, în măsura posibilităţilor.
În urma discuţiilor cu autorităţile locale sârbe, s-a constatat că cele mai afectate sunt localităţile învecinate oraşului Vrsac, oraş cu care Municipiul Reşiţa a semnat un protocol de înfrăţire.
În acest sens, a fost întocmită o listă cu materialele de primă necesitate pe care Municipiul Reşiţa va încerca să le distribuie către Republica Serbia şi anume:
– apă potabilă
– alimente în conservă
– produse de igienă personală
– produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.
În vederea sprijinirii sinistraţilor sârbi, s-a luat legătura cu o serie de instituţii iar, în perioada următoare, după informarea şi aprobarea Consiliului Local, vor fi constituite noi echipe pentru acordarea ajutoarelor.
Totodată, la nivelul municipiului Reşiţa începând de luni, 26 mai 2014, vor fi deschise două puncte de colectare a ajutoarelor, unul la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, situat în Piaţa Republicii nr. 17 (cartier Muncitoresc, clădirea galbenă vis-a-vis de Direcţia Agricolă) şi altul la Bazinul Olimpic de Înot, situat pe Str. Făgăraşului nr. 16 (cartier Lunca Bârzavei). Pot fi donate următoarele:
– apă potabilă
– alimente în conservă
– produse de igienă personală
– produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.
Programul de funcţionare a celor două puncte de colectare va fi de luni până vineri, între orele 08:00-21:00.

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii