Obiective turistice din Franța pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Franța este țara din Europa care atrage cel mai mare număr de turiști în fiecare an, reușind să devanseze Spania și Italia. Ce-i drept, această țară are foarte multe de oferit, de la Turnul Eiffel, muzeul Luvru, palatul Versailles, până la luxoasele stațiuni de pe Coasta de Azur.

Așadar, iată obiectivele turistice din Franța pe care merită să le vizitezi:

1. Turnul Eiffel – Este simbolul Parisului și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume. E vizibil din foarte multe părți ale capitalei Franței, având în vedere că are o înălțime de 324 de metri. A fost construit de inginerul Gustave Eiffel pentru expoziția World’s Fair din 1889. Chiar dacă intelectualii și artiștii din acea vreme au criticat vehement la început, în cele din urmă a devenit simbolul orașului. Din 1964 francezii l-au transformat într-un moment istoric, iar din 1991 face parte din patrimoniul UNESCO.

2. Muzeul Luvru – Tot în Paris se află și cel mai apreciat muzeu din Europa. Peste 460 de mii de opere de artă sunt în colecția acestui muzeu, unele fiind de-a dreptul prețioase, precum Gioconda de Leonardo da Vinci, Codul lui Hammurabi și Venus din Milo. Merită din plin să plătești biletul de intrare pentru a te încărca timp de câteva ore cu o doză bogată de cultură. Anual, aproape 10 milioane de oameni trec pragul muzeului Luvru. Recordul a fost stabilit în 2018, când 10.2 milioane de vizitatori au venit să vadă operele de artă expuse aici.

3. Stațiunile de pe Coasta de Azur – Riviera franceză este de-a dreptul spectaculoasă, cu localități precum Nisa, Cannes, Menton ori Saint-Tropez impresionează prin arhitectura și luxul prezent la fiecare pas, în timp ce în Antibes sunt cele mai frumoase plaje din zonă. Desigur, un loc aparte are și Monte Carlo, care, chiar dacă tehnic este într-o altă țară (Monaco), este una dintre cele mai populare destinații din zonă. Monte Carlo este locul recunoscut la nivel mondial pentru superbul cazinou, în care pasionați de jocuri de noroc și nu numai vin să joace câteva maini poker, la ruletă, sloturi ori blackjack, pentru o experiență inedită.

4. Palatul Versailles – Situat nu departe de Paris, acest palat este un loc încărcat de istorie, cu o arhitectură impresionantă și grădini superbe. Aici au avut reședința regii Ludovic al XIV-lea, XV-lea și XVI-lea. În istorie, Palatul de la Versailles a rămas și locul în care s-a semnat celebrul tratat ce a pus punct Primului Război Mondial. În jur de 7 milioane de oameni îl vizitează anual, atrași de arhitectura minunată și de faptul că pot vizita un loc atât de important, care a fost primul muzeu de istorie din Franța.

5. Disneyland Paris – Pentru familii și nu numai, aceasta este o destinație ce merită încercată cu siguranță în Franța. Se află în apropierea Parisului și oferă o experiență de neuitat indiferent de vârstă. Peste 320 de milioane de oameni au vizitat Disneyland Paris în primii 25 de ani de la inaugurarea care a avut loc în 1992. Este un loc în care îți poți aduce aminte cu siguranță de vremurile din copilărie în timp ce poți să întâlnești personaje de poveste.

6. Mont Saint-Michel – Este o stancă granitică de 77 de metri înălțime din Golful Saint-Malo, aflată în Marea Mânecii. Aici, oamenii au posibilitatea de a vedea cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux. Astfel, în timpul fluxului este insulă și comunicația cu continentul este întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă și iese de sub apă. Pe stâncă se află un sat în care se află 41 de locuitori și o mănăstire fortificată. Începând cu 1979, acest loc face parte din patrimoniul UNESCO.

7. Culturile de lavandă din regiunea Provence – Sunt de-a dreptul impresionante și foarte mulți oameni le vizitează pentru a face poze într-una dintre cele mai frumoase zone din Franța. Aceste locuri au impresionat și artiști celebri precum Cezanne, Picasso, Matisse și Chagall. De asemenea, aici se mănâncă și foarte bine, bucătăria din zonă fiind apreciată la nivel mondial. Arles, Avignon, Saint Paul de Vence, Saint Remy și Gordes sunt localitățile pe care merită să le vizitezi, alături de Aix-en-Provence.

8. Chamonix Mont Blanc – Mont Blanc este cel mai înalt vârf din Europa, la cei 4.810 metri ai săi. Iar Chamonix este localitatea din care se pleacă în drumeții, la schi și este ideală și pentru alpiniști. Totodată, acesta este un sat cu o arhitectură aparte, din care pot fi observate la fiecare pași peisaje minunate ale munților din zonă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Obiective turistice din Franța pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Comments are closed.