Părinţii se opun desfiinţării şcolilor speciale – Lăsaţi părinţii să aleagă pentru copii lor

Primavara (15)Proiectul de lege ce prevede desființarea şcolilor speciale, a băgat teama în sufletele părinţilor care au copiii cu handicap. Oamenii spun că aceste școli și centre speciale, sunt adevăratele șanse reale pentru copiii lor, iar marginalizarea și discriminarea adevărată despre care se tot vorbește, ar începe în momentul în care un copil cu handicap sever ar ajunge în comunitate fiindcă este ştiut felul în care copiii sănătoşi se comportă cu ceilalţi copii bolnavi.
 În Caraş-Severin exista 4 asemenea centre. Numai la Reşita, aproape 400 de copii cu handicap grav, sunt asistați psihic, învățați și educați pentru a putea ieşi în societate.

La Reșița, părinţii copiilor cu dizabilităţi dar şi personalul din centrele de învăţământ special protestează faţă de proiectul legislativ care susţine desfiinţarea învăţământului special şi integrarea acestor copii în învăţământul de masă. În opină părinţilor şi a specialiştilor, o astfel de decizie i-ar condamna, practic, pe aceşti copii cu deficienţe neuro-psiho-motorii la izolare, marginalizare, discriminare şi ratare.
De serviciile Centrului pentru Educaţie Incluziva „Primăvară” din Reşita beneficiază aproape 400 de copii, mulţi dintre ei cu dizabilităţi foarte grave. Aproape toți copiii, au făcut progrese, unii învăţând să vorbească, alţii să meargă sau au fost scoşi, din lumea autismului”. Acum îi paște din nou pericolul izolării și al marginalizării şi discriminării.
În Caraş-Severin sunt 4 unităţi pentru învăţământ special: doua la Reşita şi câte unul la Bocşa şi Caransebeş.
Toţi părinţii şi-au dat acordul în faţa camerei ca cei mici să fie filmaţi şi daţi la tv.

Comentarii

comentarii

One thought on “Părinţii se opun desfiinţării şcolilor speciale – Lăsaţi părinţii să aleagă pentru copii lor

  • 30 aprilie 2014 la 23:34
    Permalink

    Si eu sustin infiintarea si altor spitale pentru astfel de deficiente. Si pentru adulti de asemenea. Ei oricum exista iar locul in care ar fi protejati si ne-am proteja si noi ar fi acolo, la spital. Dupa Legea lui Cseke-Boc-Basescu cu desfintarea a 267 de spitale, aceasta este a II-a ca nivel de mediocritate si nesimtire.

Comentariile sunt închise.